Vedeta selectionatei Frantei, Zinedine Zidane, a marcat un gol magistral din lovitura libera, in minutul 90, si a valorificat un penalti in minutul 93.

In schimb, echipa Angliei, care a deschis scorul in minutul 38, prin golul lui Frank Lampard, a pierdut ocazia de a inscrie din nou in minutul 73.

Lovitura de pedeapsa, executata de David Beckham, a fost aparata de portarul echipei Frantei, Fabien Barthez.

Antrenorul echipei Angliei, Sven-Goran Eriksson, a optat pentru formula 4-4-2 care a functionat atat de bine in meciul amical cu Islanda, in faza de pregatire pentru EURO 2004.

Cvartetul alcatuit din Paul Scholes, Steven Gerrard, Lampard si Beckham a demarat fara probleme, permitandu-le sa absoarba primele presiuni exercitate de francezi.

Zidane, Patrick Vieira si Robert Pires au actionat in stilul acelui fotbal fluid, atat de caracteristic francezilor, ceea ce a creat si prima ocazie real de gol.

Dar abordarea controlata a Angliei - exemplificata de jocul superb al lui Rooney - a dat roade chiar inainte de pauza, prin golul inscris de Lampard, dupa pasa lui Beckham.

In a doua repriza, Eriksson l-a inlocuit pe Owen, ineficient, cu Darius Vassell, in incercarea de a improspata lucrurile.

In urma patrunderii lui Roonez, intrerupta fara menajamente de Mikael Silvestre, Angliei i s-a acordat lovitura de pedeapsa.

Dar Barthez a aparat stralucit sutul lui Beckham, iar Franta a primit un nou suflu.

Iar Anglia a platit scump rateul din ultimele minute ale meciului.