Presedintele AVAS, Mircea Ursache, a declarat, dupa finalizarea controlului pe tema respectarii contractului de privatizare pe care AVAS l-a efectuat la ARO, ca nu accepta rezilierea contractului cu investitorul John Perez si, totodata, exclude ideea ca o societate privatizata sa revina in proprietatea statului.

"Ca si in cazul Nitramonia, am ales intai varianta negocierilor si acolo unde pot incheia acte aditionale care sa repare unele erori din privatizare, sa o asez pe un fagas economic care sa permita societatii sa isi continue activitatea (... ), o voi face.

In cazul in care nu ajung la o intelegere si nu sunt respectate flagrant conditiile contractuale, atunci voi merge pe reziliere, si pentru mine aceasta inseamna lichidare voluntara, pentru ca niciodata nu voi accepta ca o societate privatizata sa se mai intoarca in portofoliul statului", a declarat seful AVAS.

El spune ca presa a omis faptul ca investitorul si-a asumat angajamente de 27 milioane de dolari si da asigurari ca toate intrebarile pe tema privatizarii ARO isi vor gasi raspunsurile. "Fac precizarea insa ca de aici si pana la reziliere este un drum foarte lung. Nu sunt adeptul rezilierilor automate."