Dacia poate produce in prezent, pe platforma de la Mioveni, 30 de autovehicule Logan pe ora, a declarat Simon Valin, director executiv industrial in cadrul Dacia Group Renault. El a precizat ca au fost facute deja pregatirile pentru cresterea capacitatii de productie la 35 de vehicule pe ora.

Uzina Dacia, care se intinde pe o suprafata de 2,9 milioane de metri patrati, din care 623.000 de metri patrati, suprafata construita, a beneficiat dupa privatizarea cu Renaut de un program de investitii in valoare de aproape 500 de milioane de euro.

De asemenea, 450 de salariati ai Dacia au fost instruiti in Franta, ceilalti angajati beneficiind totodata de un milion de ore de formare.

Potrivit lui Valin, indicatorii de calitate au fost ameliorati cu 50% in perioada 1999 - 2002, departamanetul de motoare fiind in prezent cotat la nivelul celor mai bune uzine europene, iar numarul accidentelor de munca s-a redus cu 50% in perioada 2001 - 2003.

El a mentionat ca pentru mentinerea calitatii noului model Logan, la standardele stabilite de Renault, numarul furnizorilor a fost redus la 143 de la 200 cati erau folositi pentru Dacia Berlina, a carei fabricatie va inceta pana la sfarsitul acestui an.

Directorul executiv a mai spus ca modelul Logan beneficiaza de cea mai buna geometrie a caroseriei la nivelul grupului Renault, ceea ce ii confera o etanseitate foarte buna si reducerea zgomotului in masina. Modelul Logan va fi comercializat in Romania incepand cu luna septembrie. Pentru 2005 este preconizata o productie de 200.000 de autovehicule, din care 60% pentru export.