HP a anuntat ca isi pastreaza pozitia de lider pe piata mondiala a serverelor pentru al optulea trimestru consecutiv, conform studiului IDC pentru primul trimestru calendaristic al anului 2004. HP ocupa de asemenea primul loc in privinta venitului mondial obtinut pe pietele serverelor Windows®, Linux si UNIX®.

Ca urmare a numeroaselor solicitari pentru portofoliul sau de servere standardizate HP ProLiant, HP este din nou lider la nivel mondial pe piata serverelor x86, inregistrand 31,6% din totalul unitatilor vandute in acest trimestru, conform datelor furnizate de firma de cercetare. HP a obtinut de asemenea cresteri importante ale veniturilor pe pietele serverelor blade, EPIC/Itanium® si Linux.

Printre succesele inregistrate in acest trimestru se mai afla :

Situarea pe primul loc la nivel mondial, cu 31,1% din venitul total obtinut, la vanzarea de servere UNIX, precum si in privinta venitului pentru serverele UNIX high-end si de nivel mediu.

Pe piata serverelor Windows, care inregistreaza o evolutie foarte rapida, HP continua sa isi pastreze prima pozitie, obtinand o crestere a venitului cu 20,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Pe piata de aproximativ 1 mld. $ a serverelor Linux, HP conduce atat in privinta venitului – cu 28,8%, cat si a vanzarilor – cu 25,5%.

HP domina atat din punct de vedere al veniturilor cat si al vanzarilor piata mondiala combinata a serverelor UNIX, Windows si Linux. Aceste sisteme de operare reprezinta impreuna 93,7% din totalul vanzarilor de servere din acest trimestru.

Vanzarile de servere HP Integrity cu procesoare Intel® Itanium 2 continua sa se afle in topul segmentului de servere EPIC (Explicitly Parallel Instruction Computing), inregistrand o crestere a venitului cu 58% fata de trimestrul anterior.

HP a castigat doua procente din venitul total pe piata serverelor blade x86, piata care inregistreaza cea mai rapida ascensiune din industrie, in detrimentul competitorilor sai.

HP le ofera clientilor unul dintre cele mai vaste portofolii din industrie, mergand de la serverele ProLiant si Integrity pana la sistemele NonStop, impreuna cu software si servicii de varf pentru Intreprinderea Adaptabila.

HP este o companie furnizoare de solutii tehnologice destinate consumatorilor, intreprinderilor si institutiilor din intreaga lume. Oferta companiei cuprinde infrastructura IT, echipament de calcul si acces de uz personal, servicii globale si tehnica de imagistica si tiparire.

In ultimele patru trimestre financiare, incheiate la 30 aprilie 2004, veniturile obtinute de HP au totalizat 76,8 miliarde USD. Mai multe informatii despre HP (NYSE, Nasdaq: HPQ) puteti gasi la www.hp.com..