Consulul britanic la Bucuresti, James Cameron, a fost audiat, la Londra, fiind acuzat de „afaceri nepotrivite“ cu o agentie de turism din Moldova, specializata in procurarea de vize pentru studentii care intentioneaza sa mearga in Marea Britanie.

Consulul britanic la Bucuresti, care a dezvaluit o serie de abuzuri comise in sistemul de acordare a vizelor, ce a avut ca rezultat declansarea unui imens scandal in Marea Britanie, le-a declarat prietenilor ca se considera victima unei campanii de denigrare motivata politic.

Potrivit publicatiei The Telegraph, acuzatiile sunt axate pe presupusele legaturi dintre Cameron si o agentie turistica din Moldova, cu ai carei reprezentanti consulul s-ar fi intalnit intr-un apartament din Bucuresti.

Informatiile au fost confirmate de cotidianul The Scotsman, care a precizat ca Foreign Office a cerut Departamentului de fraude al Scotland Yard sa investigheze „afacerile neclare“ pe care le-ar fi facut cu aceasta agentie.

In paralel, presa britanica citeaza surse diplomatice de la Bucuresti, care au afirmat ca personalul Ambasadei britanice este nemultumit de tratamentul la care este supus Cameron si considera ca impotriva lui au fost formulate acuzatii nefondate.

In apararea consulului britanic a sarit si conservatorul David Davis, care a subliniat ca James Cameron a avut curajul de a dezvalui abuzurile din cadrul sistemului de acordare a vizelor, scotand la iveala „o mare pare a esecurilor, infractiunilor si minciunilor“ din acest sistem.