In cateva zile, societatile Electrica Banat si Electrica Dobrogea vor fi privatizate. Potrivit directorului general al Electrica, Silviu Lucian Boghiu, "negocierile cu grupul italian Enel au fost finalizate si a fost stabilita forma finala a contractului de privatizare". Cele doua parti au convenit toate elementele tranzactiei, punandu-se de acord si asupra pretului.

"Am convenit valoarea tranzactiei si este o chestiune de zile pana se semneaza contractul", a declarat Boghiu. Reprezentantii societatii nu au precizat data exacta cand se va semna contractul deoarece este necesara aprobarea Executivului si mai trebuie pregatite anexe la hotararea de guvern. Ei au refuzat sa precizeze si valoarea tranzactiei. "Am atins un nivel acceptabil.

Avem un anumit nivel de confort si multumire", ne-a declarat Doru Voicu, director Privatizare Electrica. Enel a depus singura oferta angajanta pentru preluarea celor doua filiale si va prelua 24,6% din actiuni. Ministerul Economiei si Comertului (MEC) negociaza in aceste zile, cu reprezentantii OMV, contractul de privatizare al Petrom.

"Delegatia OMV, condusa de presedintele companiei austriece Wolfgang Ruttenstorfler, se afla in Bucuresti. Vom negocia si in cursul noptii si in zilele urmatoare", a declarat ieri ministrul Economiei, Dan Ioan Popescu. Ambele parti si-au propus sa urgenteze negocierile si sa semneze contractul inainte de termen (15 iulie).