Costurile legate de racordarea la reteaua electrica a locuintelor neelectrificate vor fi incluse in tariful la energia electrica. Directorul societatii de distributie Electrica, Lucian Boghiu, a spus ca timp de 14 ani Electrica a facut cea mai proasta afacere pentru o societate comerciala. "In cel mai bun caz, cheltuielile legate de electrificare a celor 90.

000 de gospodarii vor putea fi amortizate in 80 de ani. Este cea mai proasta afacere pe care o poate face o societatea comerciala", a spus Boghiu. Autoritatea nationala de reglementare in domeniu, ANRE, a acceptat deja cererea Electrica, deci ne putem astepta la o majorare a tarifului la energie pe ma-sura ce casele vor fi electrificate.

Electrica racordeaza gospodariile la reteaua electrica printr-un credit de 200 de milioane de euro cu garantie guvernamentala. Presedintele ANRE, Ion Lungu, a confirmat declaratia lui Boghiu si a spus ca este normal ca aceste costuri sa fie trecute in pret din considerente de solidaritate sociala. El a spus insa ca majorarea din aceasta cauza va fi "aproape nesemnificativa".