Aproape 1.700 de soldati britanici au parasit Irakul anul trecut din motive medicale, in 83 de cazuri fiind vorba de femei insarcinate, transmite „The Telegraph“, citind cifre furnizate de guvern. Dezvaluirea faptului ca 83 de femei soldat au parasit Irakul din cauza ca erau insarcinate a socat Ministerul Apararii si politicienii.

Un purtator de cuvint al Ministerului Apararii a precizat insa ca nu se stie cite dintre aceste femei au ramas insarcinate in Irak si cite erau dinainte dar si-au dat seama abia dupa ce au ajuns acolo. Publicarea acestor cifre intevine dupa o serie de scandaluri sexuale in armata britanica, privind relatiile dintre ofiteri si alte grade.

Relatiile sexuale intre membri ai armatei cu grade diferite sint strict intezise si in mod obisnuit cei care incalca aceasta regula sint exclusi din armata. Cifrele au fost date publicitatii in conditiile cresterii preocuparii pentru asa numitul Sindrom Golf, existind militari care au luptat in Irak in 2003 si care sustin ca sint afectati de acesta.