Intre presedintele CNA, Ralu Filip, si presedintele PSD Vrancea, Marian Oprisan, s-a declansat un razboi pe viata si pe moarte. Intr-un comunicat remis ieri presei, Ralu Filip anunta un protest public al CNA fata de „comportamentul dlui Marian Oprisan“.

In comunicat se arata ca, in data de 9 iunie, Oprisan „si-a permis sa o contacteze telefonic“ pe inspectoarea CNA Sanziana Bratu, „pentru a-i cere socoteala“ in legatura cu o amenda de 50 milioane lei aplicata unui post de televiziune local.

In comunicat se arata ca Oprisan nu avea „nici o calitate“ de a face astfel de interventii, aceasta fiind catalogata drept „un abuz si o inacceptabila demonstratie de putere dictatoriala“. Seful PSD Vrancea mai este acuzat ca a utilizat un „limbaj de mahala“ si ca a amenintat-o pe inspectoare ca in scurt timp nu va mai lucra la CNA.

Contactata de Cotidianul, Sanziana Bratu ne-a precizat ca nu da nici o declaratie referitoare la incident, mentionand ca „doar conducerea CNA este abilitata sa faca declaratii“.

Directorul de comunicare al CNA, Ileana Danalache, ne-a mentionat ca „tot ce s-a intamplat este redat in comunicat“, iar unul dintre membrii CNA, Rasvan Popescu, ne-a precizat ca s-a discutat in plenul institutiei remiterea comunicatului, in baza informarii inspectoarei din Vrancea.

Popescu a afirmat ca, pe langa tonul folosit de Oprisan, s-a avut in vedere lipsa oricarei calitati a acestuia de a cere socoteala privind amenda acordata postului sanctionat.

Versiunea lui Marian Oprisan este cu totul alta. „Nu este nimic adevarat. Nu am intervenit pentru nimeni si nu am amenintat pe nimeni. Nu am mai vorbit de doi ani cu dna Bratu. Atunci, am luat legatura cu ea, cand, la rugamintea formulata in scris de dl Ralu Filip, am obtinut un sediu pentru filiala Vrancea a CNA. Atat si nimic mai mult in aceasta problema.

In plus, nu aveam in data de 9 iunie sa fiu cumva nervos, mai ales dupa excelentul rezultat obtinut de PSD in Vrancea“. Oprisan trece si la contraatac. El il acuza pe Ralu Filip de lipsa de deontologie, pentru ca nu a uzat si de principiul ascultarii si a celeilalte parti.

„Dl Ralu Filip, daca m-ar fi contactat, asa cu cred ca era normal, cu siguranta, in comunicatul respectiv nu ar mai fi aparut cuvinte sau expresii de genul «abuz», «putere dictatoriala» sau «limbaj de mahala». S-ar fi convins si domnia sa ca eu nu am discutat cu nimeni in legatura cu sanctiunea respectiva“.

Indiferent daca Oprisan are sau nu dreptate, in urma acestui incident, va avea de suferit presa audio si video din Vrancea. Aceasta pentru ca CNA a decis sa monitorizeze permanent posturile de radio si de televiziune din Vrancea, potrivit atributiilor sale conferite prin lege, asa cum se arata in finalul comunicatului.

Iata cum presedintele PSD Vrancea isi mai trece - indirect acum - in „palmares“ alte victime din randul presei.

Nu este prima oara cand Oprisan este acuzat ca se amesteca in treburile presei. Acum doi ani a intervenit pe langa jurnalistii de la Ziarul de Vrancea incercand sa-i convinga sa nu paraseasca Monitorul de Vrancea, publicatie aflata in siajul sau. Cum acestia au refuzat, chioscurile care difuzau Ziarul de Vrancea au fost ridicate, iar vanzatorii stradali ai acestei publicatii, intimidati.

Ulterior, corespondenta ziarului Evenimentul zilei a fost atacata pe baza unei casete inregistrate la o petrecere din tinerete.

Pentru toate aceste probleme de imagine, Oprisan a fost pe punctul de a fi sanctionat de partid, dar a scapat autosuspendandu-se timp de sase luni, dupa care a candidat din nou la presedintia PSD Vrancea, pe care a castigat-o in urma unor alegeri formale, in care si contracandidatii sai l-au votat tot pe el.