PSD a depus ieri la Biroul Electoral Central alte doua contestatii in care se arata ca Alianta "Dreptate si Adevar" PNL-PD ar fi folosit un alt semn electoral decat cel aprobat, adica "DA" in loc de "D.A.". BEC a luat decizia sa le trimita la Politie.

O prima contestatie depusa de PSD, prin reprezentantul sau in BEC Dan Matei Agathon, vizeaza difuzarea la un post de televiziune, in data de 14 iunie, a unui videoclip electoral apartinand Aliantei "Dreptate si Adevar" PNL-PD, in care semnul electoral este prezentat "intr-o varianta care a fost respinsa de Tribunalul Bucuresti", initialele "D.A.

", care apar in macheta publicitara, fiind inlocuite de cuvantul "DA". "Aceeasi inlocuire apare si pe un afis electoral, folosit in timpul unei intalniri electorale la care se face referire in videoclip. Tot aici sunt folosite insemnele nationale, mai precis drapelul tricolor, care este alaturat unui steag cu sigla PNL", se arata in contestatie.

PSD a anexat mai multe fotografii, in document fiind precizat ca se transmite BEC si videoclipul intreg.

"Consideram ca repetarea acestor ilegalitati este de natura sa induca in eroare electoratul si este profund daunatoare climatului de ordine si corectitudine care trebuie sa caracterizeze procesul electoral", se arata in document, PSD cerand ca BEC sa ia masurile ce se impun privind incalcarea dispozitiilor referitoare la folosirea semnelor electorale.

Purtatorul de cuvant al BEC, Ioan Flesariu, a precizat, conform Mediafax, ca respectiva contestatie a fost trimisa la Politia din Sectorul 1, acesta urmand sa stabileasca daca este vorba de o fapta contraventionala si daca se impune aplicarea unei amenzi. De asemenea, s-a decis trimiterea unei adrese la CNA. Intr-una din fotografii apareau sigla PNL, cea a PD si textul "DA pentru Romania".

Reprezentantul PNL in BEC, Dan Motreanu, a sustinut ca este vorba de o confuzie, fiind vorba de sloganul folosit in alegeri, separat, de PD si de PNL, iar nu de semnul electoral al Aliantei.

Ar fi fost sfidat chiar BEC

"Prin acest ciclu de contestatii, PSD incearca sa interzica folosirea cuvantului "DA" de catre PNL si PD", a declarat Motreanu.

Cea de a doua contestatie depusa la BEC de PSD, trimisa la randul ei Politiei din Sectorul 2, vizeaza o problema similara. In documentul semnat de Dan Matei Agathon se arata ca, intr-o adresa trimisa BEC de catre Alianta PNL-PD Consiliul de Conducere Sector 2 Bucuresti, este folosit semnul electoral intr-o varianta care a fost respinsa de Tribunalul Bucuresti, initialele "D.A.

" fiind inlocuite de cuvantul "DA". "Consideram ca folosirea semnului electoral in forma alterata, intr-un act oficial adresat institutiei care reglementeaza procesul electoral, reprezinta o sfidare la adresa Biroului Electoral Central, in conditiile in care exista o hotarare privind utilizarea acestui semn", se afirma in contestatia PSD.