Coincidente sau nu, candidatul Aliantei D.A. la Primaria Cluj-Napoca, Emil Boc, s-a confruntat in ultimele zile cu diferite probleme tehnice care au impiedicat comunicarea cu electoratul. Aparitiile sale de marti si de miercuri la posturile locale de televiziune au fost bruiate, in sensul ca o parte din clujeni l-au putut vedea, insa nu si auzi.

Intr-o declaratie acordata ziarului nostru, Emil Boc sustine ca a primit mai multe scrisori din care reiese ca in trei cartiere din Cluj-Napoca emisiunile electorale de la postul NCN au fost urmarite fara sonor. Intimplator sau nu, si marti, si miercuri, Boc a fost singurul invitat al acestui post. “A fost un accident sau a fost un boicot... Nu stiu.

Va trebui sa ma lamuresc pentru ca e destul de straniu ce s-a intimplat”, ne-a declarat candidatul Aliantei. Am incercat ieri sa luam legatura cu reprezentantii celor doua societati de cablu din Cluj-Napoca.

Directorul executiv de la Astral-Cluj, Octavian Capatina, sustine ca in reteaua sa - care ocupa aproximativ o treime din total - nu s-a inregistrat nici o sesizare legata de vreo defectiune in emisie. Am incercat, ulterior, la firma UPC, cea care detine controlul pentru restul retelei de cablu din Cluj. “Domnul director Buglea tocmai a plecat de la birou.

Mai incercati miine”, ne-a raspuns cineva de la firma, dupa ce ne-am prezentat si am spus ce vrem sa aflam. Mentionam ca aceste probleme tehnice de receptionare a sonorului au putut fi observate si in camera hotelului unde am fost cazati, ale carui servicii de cablu sint asigurate de UPC.

Si pentru ca o nenorocire nu vine niciodata singura, miercuri seara, un cartier intreg din Cluj-Napoca a ramas fara curent electric exact cind Emil Boc participa la o emisiune electorala la Antena 1. “N-a durat decit vreo cinci minute. Va spun sigur asta pentru ca eu stau acolo”, ne-a declarat cineva de la Directia de Relatii cu Clientii a Societatii Electrica Sucursala Cluj.