Magnatii rusi, vinati de tinerele puse pe capatuire

Lumea oamenilor de afaceri rusi este dominata de tineri miliardari, majoritatea oligarhilor abia depasind virsta de 40 de ani. Insa tocmai acum pe ei ii asteapta “criza virstei de mijloc”, care ii face pe acesti barbati prezentabili si altfel pragmatici sa-si piarda uzul ratiunii si sa-si faca de cap fara sa mai tina cont de nimic.

Aceasta situatie ii face extrem de vulnerabili in fata femeilor puse pe capatuire, care-si pun la bataie nu doar calitatile fizice, ci si inteligenta pentru a pune mina pe un mare om de afaceri.

Problema este ca 90% din ei se “izoleaza” pe Coasta de Azur, in insula Sardinia sau pe malurile Tamisei, astfel ca tinerele care vor “sa prinda un oligarh in mrejele lor” trebuie “sa se nimereasca” in aceleasi locuri exotice cu acesta, cum s-ar spune “la momentul si la locul potrivit”, noteaza saptaminalul rus “Argumenti i Fakti”.

Cea mai buna metoda prin care te poti infiltra in “zona elitista” este sa fii membra a unei agentii de modeling. “Papusile Barbie” autohtone reprezinta un atribut obligatoriu al sezoanelor mondene din statiunile straine.

Inainte de a purcede la drum, multe dintre ele “isi calesc pielea cu sampanie”, ca nu cumva, Doamne fereste, aceasta sa se invineteasca si sa se faca “de gaina” atunci cind vor fi nevoite sa se cufunde cu capul inainte in piscina cu spumant. Pentru ca un astfel de “model” si-ar pierde imediat “farmecul investitional”.

De altfel, tocmai in acest mod a reusit o “colaboratoare” de 16 ani a uneia dintre cele mai cautate agentii de manechine sa-l “puna pe jar” pe magnatul Boris Berezovski. Acesta a cerut chiar divortul de la cea de-a patra sotie a sa, Elena.

Amatoarele de oligarhi trebuie sa accepte din timp ideea ca “obiectul pasiunii lor” are de intretinut nu numai nevasta actuala, ci si pe cele trei-patru precedente. De altfel, o astfel de situatie este chiar un motiv de mindrie, demonstrind ca respectivul nu este zgircit si are bani suficienti pentru inca o sotie.

Berezovski nu este singurul care are de intretinut mai multe foste iubiri. De exemplu, omul de afaceri Mihail Hodorkovski si Roman Abramovici, patronul clubului Chelsea, sint la a doua casatorie.

Un avion de care te-ai saturat, zboruri lungi, pasageri apatici si, deodata, o voce fierbinte care-ti sopteste la ureche: “Ce doriti sa beti?” - si coapsa tare a stewardesei care-ti atinge usor bratul. In acest fel a cunoscut-o renumitul patron de la Chelsea pe actuala sa sotie, Irina - brazdind inaltul cerului.

In general, calatoriile de afaceri reprezinta un lucru aparte si imprevizibil. De exemplu, o jurnalista cunoscuta cocheta fara jena in avion cu “un tip oarecare” a carui fata ii parea cunoscuta. In aceeasi seara, se aude o bataie discreta in usa camerei de hotel: “Sint eu - Vaghit (Alekperov, directorul companiei LukOil - n.r.).

Am calatorit impreuna cu avionul si as dori sa va invit la un restaurant”, rosteste timid oligarhul prin usa intredeschisa. Potrivit relatarii sale ulterioare, pe atunci el “era in asteptarea unei aventuri amoroase”, iar acum, in sfirsit, poate fi fericit.

Kaha Bendukidze, directorul mai multor fabrici rusesti, cooptat recent in guvernul Georgiei, a fost si el cucerit in acelasi fel: cazind in plasa unei jurnaliste. Dupa mai multe interviuri cu caracter privat, el a fost nevoit sa o ia de sotie pe colaboratoarea unei respectabile publicatii.

Munca de oligarh presupune si petrecerea multor ore la fabrica, iar de acest lucru profita din plin secretarele, pentru ca oligarhilor nu le sint straine aventurile la locul de munca. De exemplu, sotia lui Mihail Hodorkovski a lucrat cindva la departamentul de operatiuni valutare al Bancii “Menatep”.

Criza de magnati liberi

Poligamia din domeniul oligarhic este un lucru destul de raspindit. A divorta de sotie nu este un lucru tocmai placut pentru ca, in acest caz, oligarhul este nevoit sa imparta bunurile dobindite prin sudoarea fruntii sale.

In al doilea rind, razbunatoarea sotie poate fi o adevarata comoara pentru concurenti si spioni: nu intimplator, sotia inteligenta se intereseaza din timp in ce seifuri isi ascunde “motanelul” sau banii.

Si astazi multi isi mai aduc aminte de scandalul conjugal in care fusese implicat directorul general al fabricii “Severstali”.

Mordasev a aflat pe pielea lui ce inseamna razbunarea unei neveste parasite, consoarta sa reusind sa puna sub sechestru cele 32 procente din actiunile pe care le detinea barbatul ei, pentru a-l forta sa-i plateasca o pensie alimentara de 20 de milioane de dolari.

Tocmai de aceea, multi oligarhi prefera sa traiasca la fel ca presedintele unui cunoscut grup financiar, impartindu-se intre doua familii: intre cea oficiala - la Londra, si cea “mult iubita” - la Moscova.

Insa, chiar daca cererea de oligarhi este mare, locuri libere nu prea mai exista, miliardari disponibili mai sint doar citiva, si multi dintre ei au cam luat calea exilului in ultima vreme, de teama sa nu cada in dizgratia Kremlinului, care a declansat anul trecut o campanie de punere la respect a oligarhilor.