De mai multe ori, trupa Luna Amara a avut probleme la concerte cu organizatorii care se declarau speriati de aluziile pe care versurile le fac la politicieni sau la lideri PSD locali. Joi, in deschiderea “Motor Bikers Party”, organizata in insula de agrement de la Bacau, trupa Luna Amara era invitata sa sustina un concert.

Dupa ce a interpretat citeva dintre piesele cunoscute, trupa s-a pregatit sa cinte “Folclor”, piesa care le-a facut probleme in mai multe rinduri, cunoscuta si pentru versurile “Sint masochist, traiesc in Romania” si “Sa-ti aperi tara prea sfinta si curata/ Care de fapt e condusa de oameni murdari/ Ce se tin foarte mindri si foarte tari/ Dar nu pentru ca asa ar fi/

Ci pentru ca au bani mii si mii milioane si miliarde/... facute fluturind stindarde!”. Mihnea, solistul trupei, a pregatit piesa: “Dedicam aceasta piesa unui om care a invatat ce inseamna sa te plimbi printre blocurile gri din Bacau, si care cred ca a fost fundas la FC Bacau, altfel nu stiu de ce stadionul poarta numele lui...”.

Organizatorii festivalului au intrerupt piesa si le-au cerut scuze spectatorilor. “Eu am vazut ca se crease agitatie in public si m-am trezit ca imi este luat microfonul si li se spune spectatorilor ca formatia Luna Amara isi cere scuze si va interpreta inca doua piese mai frumoase”, ne-a declarat Mihnea Blidariu.

“Eu sint din Bacau si stiu ce e cu Sechelariu”, a incheiat solistul celor de la Luna Amara. “Pina la momentul in care am vorbit despre Sechelariu, organizatorii au fost OK, cred ca s-au crispat, pentru ca primaria era printre partenerii evenimentului”, spune Mihnea.

Sorin Petrescu, organizatorul care a intrerupt concertul, a fost speriat ca “este campanie electorala si noi sintem motociclisti si nu facem politica. Ne-am adunat sa ne simtim bine si sa nu deranjam... M-a deranjat momentul ales de cei de la Luna Amara, cred ca n-au fost orientati (sic - n.r.)”.