Liderul PRM, C.V. Tudor, a incercat, ieri, sa justifice, intr-o conferinta de presa, colaborarea cu PSD pentru formarea majoritatii in consiliile judetene. El a precizat ca vrea sa fie lasat sa conduca PRM "asa cum stie" si sa fie scutit de "sfaturile binevoitoare", informeaza Mediafax.

Vadim a spus ca, in urma refuzului Aliantei PNL-PD de a semna un "Protocol Antimafie", a fost nevoit sa se reorienteze, pentru "a incerca sa recupereze prin negocieri, ceea ce a pierdut partidul prin frauda".

Presedintele PRM a precizat ca, in eventualitatea parafarii unui astfel de protocol, el ar fi adoptat o atitudine "perfect unitara" si toate filialele partidului ar fi primit ordin sa se conformeze. Desi nu are incredere in PSD, el a remarcat ca unii reprezentanti ai acestui partid "s-au tinut de cuvant".

"A nu colabora, in unele cazuri, cu consilierii PSD inseamna a nu accepta realitatea existenta in judete. Adica a nu fi deloc pragmatic, "ci aerian", a argumentat presedintele PRM.

"Sunt situatii in care trebuie sa imi duc partidul la victorie si acolo unde pot sa o fac, o fac, pentru ca pe urma ma pomenesc tradat de mai multi oameni si nu pentru bani, ci pentru ca s-ar simti abandonati", a precizat C.V. Tudor.

De asemenea, liderul PRM a observat tendinta unor reprezentanti ai presei de a instiga PRM ca sa loveasca orbeste in PSD, chiar cu "pretul unor prejudicii politice" pentru a facilita ascensiunea Aliantei PNL-PD.

Intrebat daca prin politica adoptata de PRM acest partid nu face jocul PSD, Corneliu Vadin Tudor a declarat ca nu face nici un joc si a intrebat retoric daca ar fi bine ca el sa constituie trambulina de revenire la putere a aliantei PNL-PD, asa cum s-a intamplat in 1996.