"Veti vedea o Italie mai ofensiva decit de obicei", anunta selectionerul Giovanni Trapattoni inaintea partidei cu Suedia. Promisiune respectata, mai de voie, mai de nevoie, "squadra azzurra" fiind fortata sa atace si de rezultatul partidei din deschidere, in urma careia Danemarca isi asigurase deja biletele pentru faza a doua.

Vieri virf, Cassano si Del Piero in spatele sau, Pirlo la pupitru. Cu alte cuvinte, toate premisele pentru un joc orientat spre buturile lui Isaksson. Si ocaziile au venit, una mai mare ca alta. A ratat Vieri, de doua ori, a zbircit-o si Del Piero, si deja trei ocazii pentru un gol insemnau prea mult pentru o echipa obisnuita sa inscrie macar o data din doua oportunitati.

Asa ca s-a gindit Cassano, rebelul Romei - din centrarea colegului sau de club Panucci -, sa puna lucrurile la punct, in minutul 37. Iar la 1-0 pentru Italia poti fi sigur ca numai o minune ar mai putea intoarce rezultatul. Si minunea a venit!

De partea cealalta, Suedia a parut in prima repriza la ani-lumina distanta de echipa care zdrobea Bulgaria in urma cu 4 zile. Larsson, Ibrahimovici si Ljungberg s-au convins pe pielea lor care este diferenta intre Pazin si Cannavaro sau intre Kirilov si Nesta.

Numai ca, profitind de pasul inapoi al italienilor, "vikingii" au revenit incredibil dupa pauza si, dupa doua ocazii irosite de Jonsson, Ibrahimovici a dat lovitura de gratie unei echipe care s-a crezut prea devreme invingatoare.

--------------------------------------------------------------------------------

80 de meciuri in squadra azzurra are Fabio Cannavaro, incluzind si partida de aseara. El se pregateste acum sa-i egaleze pe Bergomi, Franco Baresi si Tardelli, fiecare cu cite 81 de selectii

"Am jucat bine si am facut spectacol. Am fi cistigat daca n-ar fi fost paradele lui Isaksson. Sper ca Suedia va juca la fel si cu Danemarca"

Giovanni Trapattoni, selectionerul italian

"A fost o executie incredibila, dar trebuie sa recunosc ca am avut si noroc. Este cel mai frumos si mai important gol pe care l-am reusit vreodata"

Zlatan Ibrahimovici

"Zlatan a marcat un gol pe cit de frumos pe atit de important. Il merita din plin, pentru ca este un mare jucator"

Henrik Larsson

--------------------------------------------------------------------------------

A marcat la debutul ca titular

Punctul din minutul 37 semnat de Antonio Cassano (la debutul sau ca titular), care a deschis scorul la Porto, a fost rezultatul unei excelente actiuni colective.

"Panucci a initiat o superba cursa pe dreapta, a reusit doua driblinguri si a centrat perfect in marginea careului mic, apararea suedeza a facut gresit pasul la ofsaid si Cassano l-a batut pe Isaksson, cu o lovitura de cap imparabila trimisa la joasa inaltime", a comentat agentia de stiri "Kataweb".

Urs Meier cu suvite!

Elvetianul Urs Meier a afisat o coafura nonconformista la meciul de aseara, prezentindu-se cu parul vopsit in suvite blonde! Asta nu l-a impiedicat insa pe cel care ne-a dezavantajat in meciul cu Danemarca de la Copenhaga sa arbitreze fara greseala si intilnirea dintre italieni si suedezi, dupa ce avusese o prestatie la fel de buna in partida Franta - Anglia, disputata in prima etapa a fazei

grupelor, cind a acordat un penalty pentru francezi in al treilea minut de prelungire.

Gattuso, suspendat cu Bulgaria

Doua meciuri, doua cartonase galbene! Acesta este bilantul lui Gennaro Gattuso la Euro 2004.

Dupa ce a primit primul avertisment contra danezilor - desi a intrat in teren abia in repriza secunda -, jucatorul lui Milan a repetat "isprava" si contra Suediei, dupa o intrare foarte tare la Mellberg, in minutul 39! Astfel, dupa ce a tras serios pentru a prinde un post de titular, Gattuso, poreclit "Miriila" de jurnalistii italieni pentru rautatea cu care trateaza fiecare faza, va fi

suspendat pentru ultima partida din grupa, impotriva Bulgariei.

N-au facut recurs pentru Totti

Desi aveau 48 de ore la dispozitie pentru a contesta sanctiunea dictata joi de UEFA in cazul Totti, care l-a scuipat pe danezul Poulsen in timpul jocului de luni, italienii au acceptat suspendarea pentru 3 etape, realizind ca daca vor face recurs pedeapsa ar putea fi marita. Decizia a fost apreciata de forul continental, care a judecat incidentul cu clementa.

Poulsen s-a aratat multumit de suspendarea lui Totti, spunind ieri ca "daca s-a vazut clar in imagini, atunci trebuia sa existe si consecinte", spre deosebire de Gravesen, care l-a facut "porc" pe Totti. Presa germana a criticat UEFA, "Bild" titrind "pedeapsa blinda pentru Lama italiana". / Daniel Scorpie

--------------------------------------------------------------------------------

CALCULE

Italia cu un picior in groapa!

Remiza scoasa de Ibrahimovici compromite serios sansele Italiei de calificare in faza "sferturilor". Cu doua puncte acumulate, "azzurrii" stau la mina rezultatului dintre Suedia si Danemarca. Daca Italia invinge Bulgaria si derbyul nordic se termina nedecis, se ajunge la situatia egalitatii la puncte (5) intre cele trei aspirante la calificare.

In acest caz, meciurile cu Bulgaria ies din calcule si se alcatuieste clasamentul in trei, in care departajarea se face la golaverajul din meciurile directe. Daca Suedia si Danemarca remizeaza cu un scor de la 2-2 in sus, dat fiind ca Italia a scos numai 0-0 cu danezii, cele doua echipe nordice vor merge mai departe, indiferent de meciul Italia - Bulgaria.

La 1-1 in derbyul nordic, Suedia cistiga grupa, iar departajarea intre Danemarca si Italia se va face dupa rezultatele din partidele cu Bulgaria. In fine, la 0-0, se califica direct Suedia si Italia.