Moto: „Arbitrii? Ia-n, acolo-sa ’neste argati bine remunerati, ca cocote cocosate care si-o pun la comanda, numai banu sa iasa.

Tot Eu

Ma citez cu savoare dintr-un articol publicat in aceasta rubrica dedicata Europenelor 2004, acum nici o saptamana. Am mai scris eu tot in acest interval despre cum sunt tratate tarile mici, in contextul arbitrajelor dirijate, sistem intronat de Blatter si continuat mai abitir, mai fara rusine de Gunnar Johannsson.

Tari furate cum am fost noi, si in preliminarii si in turneul final au fost si mai sunt. Dar, arbitraj atat de ordinar cum a fost cel de la meciul Letonia-Germania, al englezului Michael Riley, mai rar bobocilor. Hotie pe fata, banditism de drumul mare, jaf la lumina zilei.

Asta nu mai e campionat continental e o japca de doi lei in care trebuie sa castige cine vor onor „tovarasii“, (ca altfel nu le pot zice) din conducerea superioara a fotbalului european.

Cum, domnule, sa ai tu, Letonia, trei penaltiuri clarissime si sa nu primesti nici macar unul!? Si, asta numai pentru ca joci cu marea Germanie, care nu trebe sifonata!? Unde e mult clamata democratie a Europei, in care vreti voi, astia de la putere care acu’ 5 ani erati pe inverse, sa ne bagati!? Eu unul, na!, nu prea vreau sa ma bag in ea.

Ca, uite la Letonia mostra de cum te trateaza! Nu ai voie sa te atingi de Germania. Care Germanie de data asta e cam impotenta? Pai, tu mai soro, Uefo le dai la nemti arbitri-viagra? Sa li se-ntareasca atacul si ei, nimic? E posibil asa ceva? Si, sa ne intelegem clar: este al 5-lea meci stricat de arbitri ca Milton, Urs Maier, Gonzales, din 16 posibile, disputate.

Sa vi le amintesc? Revedeti colectia Cotidianul la rubrica asta mea, de cand a inceput Euro-nebuneala.

Ce sa faci, s-au hotarat victoriile dinainte. Nu lasati decat pe cine vreti voi, nea Gunnare? Dar, nu poti nici sa scoti Olanda sa treaca de Cehia cand are 2-0 in min. 19 si pierde, ca fraiera, cu 3-2, si din cauza unei eliminari, pentru doua galbene, la un jucator de talia lui Heitinga.

Vai, dar ce meci frumos, ce spectacol, ce rasturnari! Ce, ce, ce… ne facem, Puiule, ca le avem pe amandoua in grupa, la mondiale? Mai invarte din matanii, da un acatist, poate cand joaca impotriva noastra sa prinda o zi proasta, or formatiile incomplete. Olandezii fara Van Der Sar, Nistelrooy, Cocu, Seedorf si cehii fara Nedved, Koller, Baros, Smicer.

Aiurea, si eu! Vrabia Mihai Viteazu… Ce sa mai, si aia, si ailalti ne-au cam introdus decedatul in imobil, cu meciul asta extraordinar! Sambata, clar, am asistat la doua mari evenimente fotbalistice. Unu. La cea mai urata partida, meci furat, deformat, stabilit de un arbitru, Letonia-Germania, 0-0 si, Doi. Cel mai frumos//spectaculos meci de pana acum, Cehia-Olanda, 3-2.

Asa Da, asa Nu, ca la gazeta de perete pe vremea cand juca Niculaie Impuscatoiu centru-naintas Sportu pecere.

Dar, orisicat, amici ai mei intru Europa, in UEFA asta e ceva putred rau!