Tragedie la Sulina. Un politist de frontiera a deschis focul la intamplare si a impuscat mortal doua persoane si a ranit grav alte trei. El era beat si, suparat pe colegii care nu l-au lasat sa intre in serviciu in aceasta stare, a golit sase incarcatoare, ca sa se razbune. Robert Bulgaru, 26 de ani, agent principal la Sectorul P.F. Sulina, lucra pe vedeta maritima numarul 34.

Ieri dimineata s-a prezentat in tinuta civila, la serviciu. Colegii, vazandu-l in stare de ebrietate, l-au trimis acasa. Initial, Bulgaru s-a supus ordinului, dar, la scurt timp, s-a intors la unitate, in tinuta militara, sustinand ca este apt pentru a intra in serviciul de garda.

Trimis din nou acasa, agentul Bulgaru s-a infuriat, a patruns in incaperea unde se afla rastelul cu arme, luand de aici un pistol Carpati si o arma automata. La iesirea pe punte, l-a ucis pe maistrul militar Petrica Tipirig, cel care ii interzisese sa intre in serviciu in stare de ebrietate.

El a continuat sa traga foc circular, cu arma automata, ranind-o mortal si pe barmanita Gabriela Ioan Florina, 22 de ani, aflata pe o terasa din apropiere. Au mai fost impuscati agentul-sef adjunct Constantin Bondar, 34 de ani, Adam Ciobarcianu, 55 de ani, administrator al unei societati comerciale din Sulina, si Petre Varabiev, 53 de ani, maistru mecanic la uzina de apa din localitate.

Alti doi colegi ai criminalului au scapat cu viata, dupa ce s-au aruncat in apele Dunarii. In jurul orei 9,00, Robert Bulgaru s-a predat politistilor care au inconjurat nava. El este cercetat, in stare de arest, de procurori ai Curtii de Apel Constanta pentru savarsirea infractiunilor de omor deosebit de grav si vatamare corporala grava.

Bulgaru este necasatorit, a fost incadrat in functia de agent II, pe vedeta maritima 34 a Politiei de Frontiera Tulcea. Potrivit anchetatorilor, el a tras peste 200 de cartuse cu arma automata sustrasa din rastelul salupei. Colegul ucis, maistrul militar Petrica Tipirig, se pare ca a fost insa ucis cu un glont pornit din pistolul "Carpati", aflat asupra ucigasului.

Mai multe gloante trase de Robert Bulgaru pe faleza localitatii Sulina au atins si nava comerciala "Karadenis-M", apartinand statului Georgia. Intr-un comunicat al Inspectoratului General al Politiei de Frontiera se arata ca Bulgaru ar fi fortat usa de acces a depozitului de armament, de unde a furat si munitia aferenta. Ajuns pe faleza, el a tras in toate persoanele aflate intamplator in zona.

Ancheta este coordonata de procurorul general al Parchetului Curtii de Apel Constanta, Marian Alexandru, iar, ieri, s-au deplasat la Tulcea, primul adjunct al ministrului Administratiei si Internelor, chestorul-sef Zaharia Toma, si chestorul Zamfir Geanta, de la Comandamentul Politiei de Frontiera.

Declaratie cinica a criminalului, la cateva ore dupa incidentul sangeros

Intrebat de politisti ce l-a determinat sa recurga la aceasta fapta, militarul criminal a raspuns senin: "din cauza sistemului". Cat despre victimele sale, Bulgaru a spus, si mai cinic, ca "se aflau la momentul nepotrivit, in locul nepotrivit". Una dintre victimele ajunse la spital, Ciobarceanu Adam, de 55 de ani, a fost diagnosticata cu plaga prin impuscare umar stang.

Acesta a declarat, ieri, ca, in momentul nefast, mai precis la ora 7,50, tocmai isi cumparase o paine si a avut nesansa de a se afla in vizorul focului circular executat de Bulgaru. Glontul a nimerit intai tabla vasului, de unde a ricosat in umarul victimei.

O ancheta ramasa in ceata de un an de zile

Macelul de la Baia Mare - patru jandarmi mitraliati de un coleg psihopat

Anul trecut, un jandarm din corpul de garda al sediului Arhivelor Nationale din Baia Mare si-a mitraliat cei patru colegi, dupa care s-a sinucis. Anchetatorii nu au reusit sa afle nici pana acum cauza acestui masacru. Tot ce se stie este ca, in noaptea de 14 spre 15 septembrie 2003, fruntasul Flaviu Pop a fortat lacatul de la cutia cu munitie si s-a inarmat cu doua pistoale-mitraliera.

El a patruns in dormitor si a tras 50 de cartuse in cei patru colegi ai sai. Nici un supravietuitor al acestui act dement. La doua ore dupa miezul noptii, Flaviu Pop s-a sinucis, impuscandu-se in cap. Expertiza grafologica asupra scrisului jandarmului a stabilit ca acesta avea o structura caracteriala constitutionala premorbida, schizoida".