Desi poate nu la fel de incitant ca Euro 2004, evenimentul se bucura de un numar din ce in ce mai mare de suporteri.

Campionatul se desfasoara in cadrul Targului international de produse automatizate si robotizate "Automatica" din MŸnchen. Jucatorii, cu o inaltime de numai cativa centimetri, sunt o fuziune extrem de reusita intre stiinta, entertainment si fotbal. Ei au fost creati de studenti si specialisti in computere, dupa ani intregi de cercetare.

Roboteii sunt mici cubulete pe doua roti, au diferite culori si sunt conectati la un computer. Fiecare echipa este supravegheata de o minicamera de luat vederi care transmite toate informatiile computerului. Acesta le proceseaza si dirijeaza mai departe roboteii in actiunile lor de aparare sau atac.

Federatia asociatiilor internationale ale roboteilor-fotbalisti a fost fondata in 1996, la Dortmund. Ea este impartita in mai multe ligi, iar acum echipele de robotei "lupta" pentru castigarea titlului de campioni europeni, detinut in prezent de echipa Germaniei. Cele 13 echipe din 11 tari se vor confrunta demonstrand inca o data ca resursele stiintei sunt nelimitate.