Metoda aleasa de acestia a fost una originala: s-au deghizat in ziaristi, prezentand presedintelui sectiei de votare acreditari din partea ziarului peremist "Tricolorul".

Neconvins de cei doi, presedintele Marian Voicu a decis sa ceara parerea Biroului Electoral Judetean, care, prin intermediul unui fax, a interzis prezenta celor doi consilieri PRM in sectia de votare. "Nu am avut nimic impotriva celor doi, in calitate de ziaristi acreditati puteau lua informatiile care le trebuiau, dupa care sa plece.

Dar ei s-au instalat bine-mersi in sectie pe motiv ca vor sa supravegheze procesul de votare.

Nu am fost de acord cu acest lucru, mai ales ca cei doi sunt consilieri PRM. Modul in care au facut rost de legitimatii si acreditari de la ziarul PRM ÇTricolorulÈ nu ma intereseaza", ne-a declarat Marian Voicu.

In alta ordine de idei, incidentele din urma cu doua saptamani, cand 200 de tigani adusi cu microbuzele de PRM au dat buzna in sectia de votare si invocand faptul ca nu stiu carte au cerut acelasi insotitor in cabina, nu s-au mai repetat.

Printr-o dispozitie ferma a Biroului Electoral Judetean, nestiutorii de carte erau indemnati sa voteze sigla partidului pentru care au optat.