Chiar daca s-a aliniat la startul competitiei de la Plovdiv cu o serie de tinere sperante, echipa feminina a Romaniei a reusit sa demonstreze dupa derularea primelor zece probe ca retrogradarea din Superliga a fost un simplu accident.

De altfel, atletele noastre au castigat jumatate din probele desfasurate in prima zi, Ionela Tarlea (400 m), Maria Cioncan (800 m), Maria Rus (400 mg), Cristina Casandra (3000 mo) si Adelina Gavrila (triplusalt) impunandu-se clar in fata adversarelor.

Tot in competitia feminina, echipa noastra a mai punctat cu un loc secund, prin Elena Iagar (1500 m), si cu doua locuri trei, prin Felicia Tilea (sulita) si Nicoleta Grasu (aruncarea discului), acumuland dupa zece probe un total de 67 de puncte, cu trei mai multe decat Bulgaria si cu noua mai multe decat Belarus.

In concursul masculin, unde echipa noastra are ca obiectiv mentinerea in prima liga continentala, tricolorii s-au impus in doua probe, prin Bogdan Tarus (saritura in lungime) si Gheorghe Guset (aruncarea greutatii), si au mai obtinut un loc secund, prin Stefan Vasilache (saritura in inaltime), si un loc trei, prin Florin Suciu (400 m).

In urma rezultatelor consemnate dupa primele zece probe, Romania s-a instalat in fotoliul de lider, cu o zestre de 54,5 puncte, devansand echipele Cehiei (50 p) si Ucrainei (49 p).

La inchiderea editiei, echipele noastre erau reprezentate in celelalte 20 de probe ale intrecerii din Bulgaria, echipa feminina avand mari sanse de a se mentine pe prima pozitie, care i-ar aduce calificarea in Superliga.