Camera de date se va deschide in cladirea Rompetrol, Calea Victoriei nr. 222, incepand cu data de 23 iunie 2004. Toti cei interesati sa consulte aceste documente vor putea avea acces dupa ce au contactat registratura Rompetrol si au stabilit un program de vizita. Camera de date va fi deschisa intre orele 11 - 17, in zilele lucratoare, pana la data de 31 iulie 2004.

Vizitatorii sunt rugati sa respecte regulile stabilite, intre care conditia ca documentele sa nu fie deteriorate sau extrase in afara camerei.

Pentru a facilita cunoasterea directa de catre opinia publica a procesului de retehnologizare si modernizare implementat in complexul industrial Petromidia, conducerea companiei a decis sa invite toate persoanele interesate la un tur al rafinariei, ce va fi organizat saptamanal, in fiecare zi de vineri, pana la data de 31 iulie 2004.

Inscrierea se va face la registratura sediului din Navodari al rafinariei Petromidia, iar turul de prezentare va fi realizat cu ajutorul unui autocar pus la dispozitie de Rompetrol.

Mai mult, Rompetrol anunta ca a solicitat Departamentului de Investigatii (Investigations and Forensic Services - IFS) al companiei PriceWaterhouseCoopers sa desfasoare o ancheta independenta si sa intocmeasca un raport asupra circumstantelor in care a avut loc privatizarea Petromidia, a modului in care Grupul Rompetrol s-a achitat de obligatiile post-privatizare si a activititatii economice a

rafinariei in perioada post-privatizare. Daca se va dovedi necesar, rapoartele realizate de PriceWaterhouseCoopers sub coordonarea Diviziei pentru Europa Centrala si de Est vor putea fi puse, de asemenea, la dispozitia publicului, se mai arata in comunicat.