Ambasadorul Marii Britanii in Romania, Quinton Quayle, a adus ieri la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) un gong pe care l-a achizitionat din Indonezia, pentru a marca deschiderea sedintei bursiere. Oficialul britanic a aratat ca Marea Britanie este unul dintre cei mai importanti parteneri comerciali ai Romaniei. "Comertul intre cele doua state a atins un nivel record, de doua miliarde dolari pe an.

Interesul investitorilor britanici in Romania este din ce in ce mai mare. Sunt convins ca Romania va deveni un centru chiar de mai mare interes pentru firmele britanice", a declarat Quinton Quayle.

Cu acelasi prilej, presedintele BVB, Sergiu Oprescu, a spus ca incepand de ieri a demarat tranzactionarea prin sistemul electronic al BVB a cinci societati cotate la Bursa Electronica Rasdaq, in cadrul unui program pilot pe o perioada determinata. "Acesta este un prim pas in directia consolidarii pietei bursiere din tara noastra", a mai spus Oprescu.

Cele cinci societati sunt: Electromagnetica Bucuresti, Aversa Bucuresti, Comcereal Alexandria, UPET Targoviste si Severnav Drobeta-Turnu Severin. In prezent, capitalizarea BVB a depasit 10 la suta din PIB, iar tinta propusa pentru anul 2007 este atingerea unui nivel de 25-30 la suta.