Firmele autohtone au inceput sa constietizeze problema securitatii informatice si aloca mai multi bani pentru rezolvarea acesteia, reiese dintr-un studiu realizat de GeCAD in ultimele trei luni. Numarul firmelor care aloca securitatii informatice un buget de peste 10.000 dolari este in crestere, fiind de circa 20%.

"Un numar tot mai mare de companii realizeaza ca pierderile cauzate de lipsa sau ineficienta unui sistem de securitate informatica sunt superioare investitiilor necesare pentru protejarea retelelor IT", afirma specialistii GeCAD Net. Pe de alta parte, majoritatea companiilor, mai precis 64,6%, au declarat ca investesc anual mai putin de 1.

000 de dolari pentru achizitionarea si implementarea de solutii pentru securitate IT. Aproximativ 8,9% din total investesc intre 1.000 si 3.000 de dolari, iar 6,4% intre 3.000 si 10.000 de dolari. La efectuarea acestei cercetari au participat 1.300 de companii.

De altfel, la nivel mondial, suma bugetelor alocate de companii pentru securitatea IT a ajuns anul trecutp la un nivel-record de 42 miliarde dolari. Totodata, studii internationale estimeaza ca piata de software pentru securitatea informatica va inregistra o crestere medie de 15% pe an.