Bacauanii au sarbatorit aseara infrangerea lui Dumitru Sechelariu in cursa pentru primaria Bacaului, el pierzand in fata lui Romeo Stavarache de la PUR cu un scor umilitor: 37,31% la 63,6%. In ciuda ostilitatii fatise afisata de bacauani, Sechelariu nu se da batut si sustine ca va face tot posibilul sa castige presedintia consiliului judetean Bacau.

Simtind inca de duminica seara cum se indeparteaza de scaunul primariei Bacau, liderul PSD a trecut la amenintari, sustinand ca daca va pierde alegerile "va scoate dosare care vor zdruncina Romania" in care sunt implicate nume ale adversarilor politici si ai celor care l-au tradat.

A pus ochii pe Consiliu

"Am in birou un fiset cu dosare in care sunt nume de fosti presedinti, ministri si alti adversari", a spus Sechelariu, citat de Mediafax. Candidatul PSD nu se lasa insa cu una cu doua, sustinand ca daca nu va ajunge primar, vrea sa devina presedintele Consiliului Judetean si sa faca din judet ce a facut si din municipiul Bacau.

"Nu stiu inca rezultatul final, dar orice batalie se pierde sau se castiga cu acelasi spirit si cu aceeasi intensitate. Daca va castiga Romeo Stavarache, ii urez succes si mult bine pentru el si intregul oras. Sunt mandru ca sunt bacauan si fericit ca am fost primar doua mandate", a spus Sechelariu.

El a spus ca nu se considera infrant in cazul in care rezultatele vor arata ca a pierdut alegerile si ca esecul sau reprezinta o "reusita a campaniei de dezinformare din partea unor trusturi de presa interesate de a distruge asa-zisul nucleu de la Bacau". "Daca pierd, presa m-a infrant.

Voi face dezvaluiri ca am fost santajat de trusturi de presa sa le dau hartie de la Letea pe bani putini", a mai spus Sechelariu. In paralel, Stavarache multumea lui Dumnezeu ca a avut puterea sa duca aceasta campanie. El a spus ca, daca va castiga, nu va face nici o diferenta intre cei care l-au votat si cei care nu l-au votat.

Stavarache, insotit de membri ai PUR si simpatizanti, a mers la Primarie, unde s-a intalnit cu Dumitru Sechelariu. "In 1996 am luat un oras in care am putut confirma, tu iei un oras care este greu de dus mai departe asa cum este.

Eu cand incep o activitate rad capetele, eu am lucrat cu niste oameni aici in Primarie, iar tu vei face cum crezi: daca vrei pastrezi, daca nu eu ii iau bucuros cu mine", a spus Sechelariu. Cand a iesit din Primarie, Romeo Stavarache s-a oprit pe scari si a spus multimii: "Bacauani, va promit un singur lucru: veti trai intr-un oras normal".

Liderii PSD au afisat calm

La centru, liderii PSD sustin ca nu sunt speriati de amenintarile lui Sechelariu. "Declaratiile au fost facute la cald si sub imperiul emotional. Nu cred in acest gen de conduita. Cu totii stim temperamentul lui Sechelariu", a spus purtatorul de cuvant al PSD, Titus Corlateanu.

El a mentionat ca "exista regrete" pentru infrangerea suferita de catre Sechelariu, mentionand ca partidul de la putere nu a discutat inca daca liderul PSD va fi sprijinit pentru Consiliul Judetean.

Imediat dupa aflarea vestii ca Sechelariu a fost detronat, bacauanii au iesit pe strazi pentru a sarbatori evenimentul. Strada din fata Primariei a fost blocata de masini si multime mai bine de trei ore, oamenii si-au strigat bucuria pe strazi, fluturand steaguri si destupand sticle de sampanie.

"Lasa-ne, lasa-ne!", a fost lozinca preferata de bacauani, care s-au indreptat apoi spre stadion cu intentia de a da jos firma cu numele lui Dumitru Sechelariu, fiind insa opriti de jandarmi. Cateva sute de bacauani l-au asteptat pe Dumitru Sechelariu pana cand a parasit cladirea Primariei, iar in momentul cand a plecat cu cei doi fosti viceprimari, multimea a strigat: "Hotii" si i-a huiduit.