Calificarea Portugaliei in “sferturi“, cand totul parea compromis, a scos lusitanii pe strazi, acestia petrecand pana in zori victoria impotriva Spaniei.

Portugalia a invins Spania cu 1-0 si s-a calificat in “sferturile“ lui Euro 2004, lucru ce parea aproape imposibil inaintea partidei.

EUFORIE. Urmarea: o multime de lusitani au luat cu asalt strazile Portugaliei, sarbatorind pana dimineata succesul favoritilor, salvati din “infernul“ eliminarii atat de apropiate. “O euforie verde si rosie a cuprins Portugalia.

Ce se va intampla in cazul victoriei finale? Euforia care a cuprins Portugalia la finalul meciului cu Spania pare greu de depasit“, a titrat ziarul Publico, descriind perfect starea de spirit a fanilor lui Figo.

VISE. Victoria asupra Spaniei dupa 23 de ani i-a determinat si mai mult pe miile de locuitori ai Portugaliei sa iasa in strada, sa strige “Portugal! Portugal!“ si sa cante pana dimineata. “O noapte perfecta in Portugalia“, a titrat presa de ieri.

Politisti, straini, copii, barbati, femei, toti au fost partasi la succesul echipei lui Luiz Felipe Scolari, care se viseaza acum in finala. “Acum, ca ne-am descatusat, vrem sa ajungem in finala si cred ca avem puterea sa o facem“, a declarat Nuno Gomes, marcatorul golului victorios, care a dedicat reusita fiicei sale.

El Mundo: “Infernul lasilor“

Eliminarea Spaniei din faza grupelor a produs un scandal total in presa din tara vecina Portugaliei, care nu i-a iertat pe elevii lui Inaki Saez. “Spania a esuat din nou, dar de aceasta data fara glorie sau chiar demnitate. Nu ne putem lega de nimic, nici de jocul frumos, nici de soarta potrivnica, nici de arbitru. Nu au existat eroi“, a scris cotidianul As.

De asemenea, Marca apreciaza ca “nationala“ lui Inaki Saez a suferit o prabusire istorica, comparand situatia ibericilor cu cea de la Mondialul francez din 1998, cand au fost eliminati tot din grupe. “Infernul lasilor“ a fost catalogarea cotidianului El Mundo, care compatimeste lipsa de putere a spaniolilor.

In ciuda infrangerii de la Euro 2004, Inaki Saez nu va fi inlocuit de la carma echipei, decat daca isi da el demisia.