Vicepresedintele PSD Viorel Hrebenciuc a iesit ieri la rampa pentru a se dezvinovati de situatia de la Bacau, el fiind deputatul acestui judet. Hrebenciuc spune ca Dumitru Sechelariu a pierdut pe mana sa, intrucat in ultima luna a refuzat sa mai iasa sa vorbeasca cu cetatenii bazandu-se pe ultimul sondaj care il dadea castigator cu peste 70%.

El a spus ca nu s-a pus problema ca PSD sa-l sustina pe Sechelariu la presedintia Consiliului Judetean. Liderul PSD a facut o oarecare comparatie intre Dumitru Sechelariu si Coca Cola, care, "desi este un produs cunoscut, i se face reclama in fiecare zi".

in ceea ce priveste alegerile din toamna, liderul PSD spune ca in interiorul partidului s-a facut o analiza, din care rezulta ca nu vor fi probleme le toamna. La alegerile din 2000, PSD a obtinut 4 milioane de voturi, partidul obtinand 45% din totalul locurilor de parlamentari.

El a precizat ca cele 3,5 milioane de voturi pe care mizeaza partidul sunt aproximativ egale ca pondere cu cele obtinute in 2000, daca se ia in calcul o prezenta la alegerile parlamentare din 2004 de 10,5 milioane de cetateni, "ceea ce ar fi o pozitie de pe care ne-am permite sa formam noul Guvern".

Diferenta negativa dintre persoanele care au participat in 2000 la scrutinul electoral si estimarile pentru acest an este pusa de Hrebenciuc pe seama celor aproape 1,5 milioane de romani care muncesc in afara granitelor.