Numarul turistilor germani care ne vor vizita tara in acest an va creste simtitor, arata un studiu efectuat de Automobil Club German, citat de Deutsche Welle. Motivul cresterii in topul preferintelor de vacanta ale nemtilor nu consta, dupa cum s-ar crede, in bogata oferta turistica, ci mai degraba in pretul convenabil la combustibil.

A doua locatie turistica unde pretul la carburanti este la fel de atragator este Bulgaria, unde, pentru un litru de benzina de calitate, soferii scot din buzunar doar 70 de eurocenti.

Nu la fel se intampla in Polonia, Slovenia si Slovacia, proaspat aderate la Uniunea Europeana, unde preturile la combustibili au crescut simtitor, mai arata studiul. Ocolita se pare ca va fi si Turcia, unde un litru de benzina buna costa 1,22 de euro.

Potrivit sursei citate, in Belgia, Italia si in tarile nordice, pretul unui litru de carburant auto se ridica la 1,30 de euro, fiind mai mare chiar ca in Germania.

ACG ii indeamna pe turistii care vor sa mearga in vacanta cu masinile personale sa aleaga ca destinatie tara noastra, dar in acelasi timp ii avertizeaza pe cei care aleg aceasta cale sa fie atenti, intrucat stilul soferilor din estul Europei difera mult de cel al conducatorilor din Vest.