Grupul Rompetrol a primit, ieri, din partea agentiei de evaluare financiara Standard & Poor's (S&P), calificativul "B minus", cu perspectiva stabila, acelasi rating fiind acordat viitoarei emisiuni de obligatiuni de 150 de milioane de euro, se arata intr-un comunicat al S&P.

Agentia estimeaza ca Rompetrol va putea sa mentina o pozitie financiara adecvata, intrucat liniile de credit bancare si rezervele de lichiditati acopera necesarul de finantare pe termen scurt. "Ne asteptam ca Rompetrol sa profite de imbunatatirea conditiilor pe piata carburantilor din Romania.

Totusi, fluxurile de capital sunt preconizate sa aiba valori negative in urmatorii ani, in urma planurilor agresive de investitii si a cresterii cheltuielilor cu dobanzile, determinata de ratele aferente obligatiunilor convertibile", a spus Anankina.

Standard & Poor's va monitoriza indeaproape strategia companiei privind obligatiunile convertibile (rascumparari, majorari de capital in numerar si in natura), investitii, datorii si lichiditati, se mai spune in comunicat.

Si agentia de evaluare financiara Fitch a acordat, la inceputul acestei saptamani, grupului Rompetrol si emisiunii de obligatiuni ratingul "B minus", insotit de perspectiva stabila.