Prima cafenea bancara din Romania, situata in imediata vecinatate a Agentiei Dorobanti a Bancii Transilvania, si-a deschis ieri portile.

Cu o capacitate de maximum 50 de persoane si un program de lucru de la 7,00 la "cel tarziu" 17,30, cafeneaua se adreseaza nu numai clientilor acestei banci, ci tuturor celor care vor sa bea "o cafea" intr-un mediu bancar, insa tinde spre o clientela formata din oameni de afaceri, potentiali clienti ai acestei institutii bancare. "Este prima cafenea bancara din Romania.

Initial, s-a simtit nevoia de o agentie bancara intre cafenele, dupa care ne-am gandit sa facem o cafenea bancara intre cafenele. Vom oferi clientilor nostri, pe langa servicii bancare, si un cappuccino sau un croissant, dar mai ales un loc in care sa se relaxeze si sa aiba acces la informatiile vitale afacerii lor.

Cati dintre noi nu ne dorim sa ne luam micul dejun, sa ne bem cafeaua si sa citim presa financiara altundeva decat la birou?", a declarat directoarea Agentiei Dorobanti, Ionela Onocea.

Operatorul BT Cafe este lantul de restaurante La Fattoria, iar Telcom International si Kernel Control s-au ocupat de "solutia tehnica", respectiv conectarea Wirelles la Internet printr-o conexiune de tip Broadband.

"Pe cele doua ecrane TV de tip plasma vor fi difuzate canale de stiri din domeniul financiar, cum ar fi Bloomberg sau CNN", a precizat directorul general al Bancii Transilvania, Robert Rekkers. In ceea ce priveste preturile, reprezentantii bancii spun ca acestea vor fi "in ton" cu zona, nevrand sa se faca nota discordanta fata de sirul de cafenele de pe Dorobanti.

Totodata, de succesul acestei cafenele depinde si deschiderea unora asemanatoare, in alte orase mari ale tarii.