De partea cealalta, Sergiu Sechelariu, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, a recunoscut ca si-a favorizat locurile natale, intr-o declaratie difuzata de Antena 1: “Am trimis foarte multi bani la Bacau, in municipiu si judet.

De aceea am fost acuzat de “Evenimentul zilei”, Antena 1 si “Jurnalul National” ca am luat fonduri din alte judete si din municipiul Bucuresti si le-am trimis la Bacau. Asa este. Ma fac vinovat de acest lucru. Dar asa am considerat ca este normal, sa va rasplatesc votul pe care l-ati dat acum patru ani de zile”, a declarat Sergiu Sechelariu.

Declaratia dvs. suna ca o recunoastere a faptului ca ati deturnat bani publici.

Sergiu Sechelariu: Va rog sa luati contextul, doamna. Forma exprimarii este nepotrivita. Eu sint constructor, nu orator.

Datele privind investitiile bugetare facute in constructii de locuinte si drumuri arata ca Bacaul chiar a beneficiat de sume mult mai mari decit judete mai importante.

Ca orice om care nu poate uita locurile unde s-a nascut, am incercat sa identific nevoile comunitatii. Am adus si eu niste bani in comunitate, ca lucrurile sa fie bune.

Ceea ce ati zis este foarte clar: “Asa este, ma fac vinovat de acest lucru”. De ce va faceti vinovat? De deturnare de fonduri?

Am spus si eu ca omul care isi face o campanie electorala. A fost un mesaj electoral. Asta a fost. Un mesaj electoral.

Domnule Sechelariu, in guvern ati fost numit ca sa va ocupati de toata tara, de toate judetele.

Da, asa este. Eu fac pentru toata tara. Bacaul avea mai multa nevoie. Am dat mai multi bani in judet, ca avea mai mare nevoie.

Sorin Ionita: “Sa mearga Curtea de Conturi acolo sa ancheteze”

Sociologul Sorin Ionita, de la Societatea Academica Romana (SAR), este de parere ca Sergiu Sechelariu si Miron Mitrea trebuie sa raspunda in fata legii: “Cei doi sint semnatari ai normelor metodologice pe baza carora s-au fixat criteriile de distribuire a sumelor publice. Exista trei criterii importante, care nu au fost respectate: lungimea retelei, traficul si starea tehnica.

Nici una dintre acestea nu justifica un buget de 500 de miliarde lei pentru Bacau. Sa mearga Curtea de Conturi acolo sa ancheteze”.

Bacaul a primit in trei ani aproape 500 de miliarde lei pentru repararea drumurilor judetene si nationale. Aceasta, in timp ce Prahovei, judetul cu traficul cel mai intens, i s-au alocat doar aproximativ 150 de miliarde de lei. (Raport al Societatii Academice Romane)

“Tu chiar vrei sa te calc pe git, ba?”

Dumitru Sechelariu l-a amenintat ieri cu “executia” pe Sebi Sufariu, ziarist sportiv la “Gazeta de Bacau”. Sebi il sunase pe fostul primar pentru a-l intreba de soarta echipei de fotbal FC Bacau si, in loc de asta, intr-o furie isterica, Dumitru Sechelariu l-a amenintat cu lichidarea.

Sebi Sufariu: Buna ziua, domnu’ Sechelariu.

Dumitru Sechelariu: Mai du-te ma in p... matii, ba da’ tu chiar ai tupeu.

Da’ nu inteleg, cu ce v-am deranjat, spuneti-mi si mie?

Daca nu vreau sa discut cu tine, tu chiar vrei sa te calc pe git, ba? ... nu mai sint persoana publica si daca eu, ca primar, iti f... o bataie, ... am batut un ziarist. Dute’n p... ma-tii, doar cu mine ai treaba? F...-ti gura ma-tii...

Cu ce v-am deranjat eu, domnule?

Mai du-te-n p... ma-tii...

Am scris de Dorutu, am scris de...

Ma’ ia vezi-ti de treaba ta si nu ma mai f... la creier atita, ai inteles?

Dar nu inteleg, de ce-mi vorbiti asa...

Asta-i... fata de presa romana. Voi m-ati f...t! Nu altcineva!

Dar eu, personal, eu sint Sebi Sufariu... De ce ma amenintati, eu nu inteleg...

Te-am rugat frumos, vezi-ti de treaba ta...

Pai eu imi vad, dar nu inteleg...

In momentul cind mai comentezi ceva, tine minte, te trec pe lista si te execut. Du-te ma in p... matii, vezi-ti de treaba ta, ce vrei, sa ma scoti din sarite. Du-te-n p... mea, lasa-ma-n pace... nu ti-i rusine, vezi-ti de treaba ta, care-i problema?

Pai n-am nici-o problema...

Si ce continui sa mai vorbesti la telefon? Zi, la revedere domnu’ Sechelariu, la revedere domnu Sebi, du-te-n mata-n cur, vezi-ti de treaba ta, eu de treaba mea si cu asta basta.

Eu chiar nici acum nu inteleg...

Baaaai baiatule ba, din cauza voastra am iesit din primarie cum am iesit, de nesimtiti de ziaristi ca tine...