Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat, recent, un nou tip de cont de economisire in lei sau valuta - MAXICONT, se arata intr-un comunicat al bancii. Pentru un sold cuprins intre 5 si 50 de milioane de lei, depunatorii primesc o dobanda de 11% pe an, iar pentru un sold de peste 50 de milioane de lei dobanda este de 13,5% pe an.

In cazul unui depozit MAXICONT in valuta, dobanda este de 1% pe an pentru dolari si de 1,25% pe an pentru euro. Retragerea de numerar se poate efectua in orice moment, cu conditia pastrarii soldului de minimum 5 milioane de lei sau 250 de dolari sau euro. Depozitul poate fi alimentat oricand, cu cel putin 500.000 lei sau 50 de dolari sau euro pentru economiile in valuta.

Soldul minim trebuie mentinut cel putin o luna de zile de la data deschiderii unui depozit in lei, respectiv trei luni de zile pentru cel in valuta. In cazul in care soldul scade sub valoarea minima, suma ramasa se va transfera intr-un cont curent. Dobanda la MAXICONT se bonifica lunar, pentru economiile in lei si trimestrial pentru economiile in valuta.