Considerat marele vinovat de eliminarea echipei Spaniei inca din faza grupelor Euro, Inaki Saez nu a rezistat atacurilor decit trei zile. Daca dupa ultimul meci din Grupa A, pierdut duminica in fata Portugaliei (0-1), selectionerul iberic anuntase ca nu renunta la functia pe care o detine din iulie 2002, el s-a razgindit ieri.

Determinante au ramas si inmultirea atacurilor, si aparitia remuscarilor. Permanent cu gindul la insucces, tehnicianul de 61 de ani a dormit foarte putin in ultimele zile, somniferele neajutindu-l prea mult sa se odihneasca. Finalmente a cedat hartuielii, indeosebi din mass-media, iar hotarirea a transpus-o prin demisia depusa la federatia de la Madrid.

Oficializarea "divortului" urmeaza sa se produca azi la prinz.

Multi candidati

Variantele de inlocuire a lui Saez abunda. Principalul candidat e socotit Luis Aragones, acum la Mallorca. Alti pretendenti sint Vicente Del Bosque, Victor Fernandez, Luis Fernandez si Jose Miguel Gonzalez "Michel", noul tehnician de la Getafe. "Saez a actionat corect prin demisia data", a comentat Del Bosque, adaugind ca ar parasi oricind pe Besiktas de dragul postului de selectioner.