Antrenorul echipei Sportul Studentesc, Dan Petrescu, va fi audiat ca martor de procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie in cauza complexa de trafic si consum de droguri cunoscuta drept dosarul „Cocaina“, a declarat, ieri, procurorul general al Romaniei, Ilie Botos.

Petrescu a fost convocat initial de procurori pentru lunea viitoare, pentru a fi audiat in legatura cu cazul de trafic si consum de droguri in care, printre altii, sunt cercetati Raluca Sandu, fiica presedintelui Federatiei Romane de Fotbal, varul acesteia, Robert Mircea Sandu, Ion Alexandru Tiriac, fiul celebrului tenisman si om de afaceri, si Ileana Lazariuc.

Convocarea lui Dan Petrescu nu este intamplatoare, avand in vedere ca, inainte de a ajunge cu Sportul Studentesc in Divizia A, a antrenat FC National, fiind secundul celebrului Walter Zenga, care a fost, la un moment dat, iubitul Ralucai Sandu.

Botos a mai precizat ca fostul fotbalist a cerut o amanare, astfel ca el va fi audiat ca martor in cursul zilei de miercuri.

Procurorul general al Romaniei a infirmat, totodata, speculatiile potrivit carora, in acelasi dosar, ar urma sa fie audiat Victor Piturca, antrenorul echipei de fotbal Steaua Bucuresti, precizand ca Piturca este numele unui agent procedural in cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie si nu are nici o legatura cu antrenorul echipei de fotbal Steaua sau cu fiul acestuia, care este

fotbalist.

Pe langa dosarul „Cocaina“, Parchetul a inceput urmarirea penala fata de Ion Alexandru Tiriac, pentru trafic si consum ilicit de droguri de mare risc si punerea la dispozitie a locuintei in vederea consumului de droguri, iar fata de Ileana Lazariuc - pentru detinere de droguri in vederea consumului propriu.

Parchetul a mai dispus obligarea lui Ion Alexandru Tiriac de a nu parasi tara timp de 30 de zile, el fiind dat in consemn la toate punctele de trecere a frontierei