Capitala are, incepand de ieri, un Consiliu General si un primar care si-au intrat in atributii, in urma unei sedinte de constituire derulate intr-o armonie totala. Sedinta a fost deschisa de prefectul Capitalei, Ovidiu Grecea, care a dat citire la ceea ce el a numit "pomelnicul de prevederi legislative" privind infiintarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB).

"Pomelnicul de prevederi"

"Dau citire pomelnicului de prevederi legislative care stau la baza constituirii CGMB, cu umila supunere si in efemera functie in care am fost numit", a tinut sa precizeze Grecea, la deschiderea sedintei. Dupa intonarea Imnului de stat, consilierii si-au desemnat fara alte discutii cei cinci membri in Comisia de validare a CGMB.

Unii din membrii Consiliului inscrisi pe listele electorale au renuntat la calitatea de consilier, si anume primii trei membri inscrisi pe listele PSD, la scrutinul din 6 iunie: Mircea Geoana (care a optat pentru functia de ministru de externe), Rovana Plumb (care si-a pastrat functia de sef al Protectiei Consumatorului) si Ecaterina Andronescu (care a optat pentru mandatul de deputat).

Dorin Iacob - membru in Alianta D.A. - a demisionat din functie, iar Traian Basescu a optat pentru functia de primar general, in favoarea celei de consilier local. Dupa ce comisia a validat consiliul, cei 55 de membri (32 de la Alianta D.A., 19 de la PSD si 4 de la PRM) au depus juramantul.

Traian Basescu a declarat, ieri, dupa depunerea juramantului pentru functia de primar general, ca spera sa aiba o colaborare buna cu Consiliul General, in interesul bucurestenilor, si spera ca mandatul care va urma sa fie cat mai putin sub influenta votului politic.

"Sper ca in urmatorii patru ani sa am o sustinere reala a CGMB, daca nu a intregului Consiliu, macar din partea celor 32 de reprezentanti ai Aliantei", a spus Basescu. El a apreciat ca este de datoria Executivului si Legislativului orasului sa duca la indeplinire programul votat de bucuresteni.

"Din punct de vedere politic, programul are toata sustinerea, insa mandatul care va urma as dori sa fie cat mai putin sau deloc sub influenta votului politic", a spus Basescu. El a invitat toti membrii Consiliului General, indiferent de culoarea politica, sa se alature programului votat de aproape jumatate de milion de bucuresteni. "Nu am nici un fel de resentimente.

Va invit cu toata sinceritatea sa va alaturati unui program de succes, unui program menit sa schimbe in putin mai bine viata bucurestenilor", s-a adresat Traian Basescu membrilor PSD si PRM din Consiliul General. Viceprimari au fost alesi Razvan Murgeanu (PD) si Ludovic Orban (PNL), saptamana viitoare urmand sa le fie impartite atributiile de catre primarul general.