Valoarea schimburilor comerciale intre Romania si Italia va ajunge, pana la sfarsitul acestui an, la circa 10 miliarde de euro, dupa ce in 2003 au inregistrat un nivel de 7,9 miliarde euro, a declarat, ieri, Eugen Dijmarescu, ministrul-delegat pentru comert. "Aproape 500.

000 de romani lucreaza legal in Italia, iar in Romania, o jumatate de milion de romani lucreaza la societati italiene", a spus Dijmarescu, la ceremonia semnarii Protocolului celei de a VI-a Sesiuni a Grupului de lucru interguvernamental romano-italian pentru schimburile si cooperarea economica si industriala.

Ministrul a mai spus ca exista raporturi echilibrate din punct de vedere al balantei comerciale si de plati intre Romania si Italia. In tara noastra sunt prezente peste 15.000 de societati cu capital italian.

Pe langa societatile mici si mijlocii, Dijmarescu a remarcat si aparitia "marilor companii italiene", printre care Enel, care va prelua in perioada urmatoare Electrica Banat si Electrica Dobrogea.

Adolfo Urso, coordonatorul Departamentului de Comert Exterior din Ministerul pentru Activitati Productive al Italiei, a declarat ca Romania este o tara cu interes strategic pentru investitorii italieni, in perspectiva aderarii la UE. (