Cel mai popular serviciu de posta electronica, gigantul Yahoo! Inc. a anuntat ca va oferi gratuit utilizatorilor sai un spatiu de stocare de 100 MB si va elibera milioane de adrese inactive in incercarea de a contracara serviciul Gmail oferit de cei de la Google, informeaza AP, citata de Rompres.

Astfel, toate conturile gratuite Yahoo au fost upgradate la 100 MB, o decizie determinata de intentia Google de a oferi un spatiu de 1000 MB prin intermediul serviciului Gmail, serviciu ce se afla in faza de test din luna aprilie 2004. Pana in prezent Yahoo oferea un spatiu de stocare gratuit de 4 MB, iar clienti mai vechi au primit un spatiu de 6 MB.

De asemenea, Yahoo a decis sa permita clientilor sa utilizeze din nou mai multe zeci de milioane de adrese care au fost inactive de mai multi ani. Aceasta decizie ar putea atrage multi clienti care doreau sa-si deschida un cont de mail, dar au descoperit ca adresele lor preferate au fost deja acordate.

Potrivit unui studiu realizat de NielsenNet/Ratings in luna aprilie 2004 Yahoo a atras 39,8 milioane de utilizatori urmata de serviciul Hotmail, fiind furnizat de Microsoft Corp. care a atras 34,6 milioane de utilizatori.