Dupa ce au aparut materiale depre casuta postala electronica de 25 MB de la Hotmail, iata ca acest serviciu Microsoft va ajunge in curand la 250 MB ! Dupa cum spun oficiali MSN, aceasta modificare va aparea la inceputul lunii iulie. De asemenea, marimea atasamentelor trimise in Hotmail va creste de la 1 MB la 10 MB.

Microsoft va oferi si un serviciu e-mail contra-cost: 19,95 dolari/an pentru o capacitate de stocare de 2 GB, cu atasamente de pana la 20 MB.

Raport de piata Gartner

Coreenii de la LG au vandut 3,2 milioane de telefoane mobile in luna mai, cu 5% mai mult decat in aprilie, conform unui bilant prezentat recent. Intr-un studiu pe luna aprilie, efectuat de Gartner, LG detine 5% din piata mondiala, primele locuri fiind ocupate de Nokia, Motorola si Samsung Electronics.

Pe de alta parte, Samsung spera sa vanda in al doilea trimestru al anului pana la 22 milioane de terminale, fata de o cifra de 20 de milioane unitati vandute in primul trimestru al anului.

Si niponii vor “ochi biometrici“

Japonezii vor introduce pasapoarte cu cipuri care contin asa-numitele informatii biometrice, ca masura in cadrul politicii antiterorism. Este vorba de o baza de date cu informatii despre amprente digitale si trasaturi faciale. Aceasta masura nu este singulara, modelul regasindu-se in metoda adoptata de SUA dupa atentatele de la 11 septembrie.

Guvernul de la Tokyo a luat aceasta decizie, dupa ce au aparut informatii legate de formarea unei retele teroriste Al- Qaeda in Japonia. Pe de alta parte, exista destui oponenti ai acestei idei.

Criticile provin de la grupuri care lupta pentru drepturile omului, dar si din partea celor care spun ca multi potentiali turisti ar putea refuza sa mai vina in Japonia tocmai din cauza controlului electronic.