Visul lui Marcello Lippi de a deveni selectioner al nationalei de fotbal a Italiei s-a implinit. Fostul tehnician al gruparii Juventus Torino il va inlocui pe Giovanni Trapattoni la carma Squadrei Azzurra, dupa esecul inregistrat de peninsulari la EURO 2004.

Marcello Lippi este noul selectioner al nationalei de fotbal a Italiei. El il va inlocui, astfel, pe demisionarul Giovanni Trapattoni, care nu a reusit sa califice echipa in sferturile de finala ale EURO 2004.

Trapattoni a fost instalat la carma Squadrei Azzura, in urma cu patru ani, dupa ce sub conducerea lui Dino Zoff Italia pierduse finala Campionatului European impotriva Frantei. Desi, sub comanda sa, italienii au avut un parcurs dezamagitor la Cupa Mondiala din 2002, cand au fost eliminati in optimi de nationala Coreei de Sud, Trapattoni a fost lasat sa-si continue treaba.

Esecul inregistrat in Portugalia, insa, i-a determinat pe tifosi sa ceara demiterea sa precum si demisia presedintelui federatiei italiene de fotbal, Franco Carraro.

Marcello Lippi, care de curand si-a reziliat contractul cu Juventus Torino, a devenit tinta principala a oficialilor de la Roma, pentru postul de selectioner.

Originar din localitatea toscana Viareggio, Marcello Lippi a revenit la carma bianco-nerrilor, in iunie 2001, atunci cand l-a inlocuit pe Carlo Ancelotti, plecat la AC Milan. Tehnicianul in varsta de 56 de ani, a mai pregatit pe Juve intre 1994 si 1999, fiind unul dintre cei mai titrati antrenori ai fotbalului italian, cu 5 titluri castigate in Serie A si 3 finale consecutive de Champions League.