Presedintele Ion Iliescu a participat sambata la seria manifestarilor prilejuite de aniversarea Zilei Drapelului National, desfasurate in Piata Tricolorului din Bucuresti, transmite Rompres.

Despre aceasta zi, seful statului a declarat ca este una importanta, drapelul fiind simbolul natiunii romane. ''Hotararea Parlamentului de acum sase ani da expresie unui sentiment comun. Este un moment si un element simbolic drapelul national.

El a fost consemnat ca atare in momentul Unirii, cand Cuza a dat un decret prin care acest simbol national a devenit simbolul luptei de independenta, sub acest drapel revolutionarii tinerii din decembrie '89 si-au sacrificat viata. Este un simbol care face parte din constiinta noastra nationala, asa ca este un lucru firesc consacrarea acestei zile'', a spus Ion Iliescu.

Drapelul national a fost inaltat sambata in fata Cercului Militar National in acordurile imnului de stat al Romaniei.

La ceremonie au fost prezenti ministrul Apararii Nationale, Ioan Mircea Pascu, ministrul de interne, Marian Saniuta, ministrul de stat, Ioan Talpes, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Serban Nicolae, prefectul Capitalei, Ovidiu Grecea, consilierul prezidential, Rodica Stanoiu.