Trei afgani angajati ai Organizatiei Natiunilor Unite care participau la organizarea alegerilor din Afganistan au fost ucisi intr-un atentat cu bomba, sambata dimineata, in estul tarii, a informat ONU, transmite AFP, conform Mediafax. Acestia erau primii agenti ai ONU implicati in pregatirea alegerilor prevazute pentru toamna acestui an care sunt ucisi in Afganistan.

Alte 11 persoane au fost ranite in explozia microbuzului inchiriat de Comitetul comun de organizare a alegerilor. Deflagratia s-a produs inaintea orei locale 08.00 (06.30 ora Romaniei), a precizat purtatorul de cuvant al Natiunilor Unite, Manoel de Almeida e Silva.

"Putem confirma incidentul, trei persoane au fost ucise, toate trei femei de nationalitate afgana, iar trei sau patru raniti sint in stare grava", a declarat el.

"La doar doi kilometri dupa ce vehiculul a iesit din Jalalabad, bomba, ascunsa in masina, a explodat", a explicat seful autoritatilor militare ale provinciei, Hazrat-i-Ali, care a anuntat initial moartea a doua persoane.

Soferul microbuzului, care nu a fost ranit, a fost arestat si este interogat de politie.