"Diva desculta" va sosi diseara in tara, cu o zi mai devreme fata de programul initial, iar maine va concerta la Sala Palatului, de la ora 20.00, cand va sustine al doilea show in Romania.

Cesaria Evora revine in Romania in cadrul turneului european de promovare a celui mai recent album "Voz d'Amor", distins in acest an cu Premiul Grammy pentru Cel mai bun album de muzica contemporana. Turneul a debutat in 3 aprilie in Africa de Nord, iar in 14 iunie a ajuns pe continentul european, la Kiev.

A continuat la Odessa (Ucraina), Lausanne (Elvetia), Sopot, Varsovia si Zabrze (Polonia), aseara a cantat in Hamburg (Germania), iar maine la Bucuresti. Concertele vor contina in Germania, Turcia, Italia, Cipru, Slovacia si Spania pana la sfarsitul lunii iulie.

Diseara, o vom vedea pentru prima oara si la o televiziune din Romania, ca invitata la show-ul lui Andrei Gheorghe, de la ora 23.30. O vom putea asculta povestind despre cariera si viata sa senzationala.

"Voz D'Amor", intoarcerea acasa

"Voz d'Amor" este cel de-al 9-lea album din discografia Reginei Morna. Fata de ultimele productii, unde se intalneau stilurile portugheze cu cele cubaneze, acesta readuce ritmul Insulelor Capul Verde, reprezentand pentru Cize o reintoarcere la traditionalism, la radacinile carierei sale muzicale.

Desi consacrarea a cunoscut-o abia in Franta, iar succesul a venit tarziu, in 1992, urmare a lansarii albumului "Miss Perfu-mado", Cesaria Evora a ramas neschimbata: canta desculta, in pauza fumeaza pe scena si umple o sala intreaga cu ritmuri nebanuite, cel putin pentru novici. Membrii echipei marturisesc ca la inregistrari isi da masura profesionalismului, a seriozitatii sale.

Niciodata nu vine in studio fara sa stie la perfectie fiecare nota, iar inregistrarile se produc practic "live" pentru ca nu a fost nevoie sa se repete vreo bucata sau vreun cantec. Se bucura de suc-ces in toata lumea, este iubita si ascultata de milioane de fani, i se vand milioane de albume.

Dar cu toate acestea Cesaria ramane un om obisnut, normal, care nu si-a uitat vreodata originile, iubirile, viata ei cu un traseu fabulos si, mai ales, muzica de acasa. Despre toate acestea Cesaria Evora va canta maine, la Sala Palatului.