Din 1997, TVR este actionar al EuroNews, dar nu detine decit un procent foarte mic din actiuni. EuroNews a fost lansat ca un canal de stiri al carui proprietar a fost, inca de la inceput, un grup de televiziuni europene.

Elvetia, Franta, Spania, Italia si Rusia ar forma “un nucleu dur, al actionarilor grei”, iar cei 8 membri ai Consiliului de conducere sint completati cu reprezentanti ai Finlandei, Belgiei si acum ai Romaniei. “Noi facem parte din actionarii foarte mici ai EuroNews, avem mai putin de 2 la suta”, a declarat Lucian Sarb.

“Numirea aceasta va face sa fiu consultat in ceea ce priveste deciziile de management si de politica editoriala. Si am o permanenta legatura cu directorul stirilor”.

Lucian Sarb (36 ani), seful Directiei Stiri a TVR, ne-a declarat: “Este una dintre cele mai mari reusite. Sint oameni care asteapta ani de zile ca sa intre in board-ul director. Eu am ajuns acolo in octombrie anul trecut.

M-a interesat sa-i implic foarte repede pe micii actionari de acolo intr-un proiect de buletine de stiri in limbile celor care nu detin un procent prea mare din actiuni”.

Pentru aceasta vara, TVR 2 a inclus in grila de programe buletine EuroNews in limba romana.