Presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Mircea Ursache, poate concura din punct de vedere al averii pe care o detine cu oricare dintre ministrii Cabinetului Nastase. Averea lui Ursache a inflorit in decurs de un an, de la ultima declaratie de avere presedintele AVAS acumuland vreo 300 de milioane de lei si un autoturism Hyundai.

Astfel, pe langa cei 490 metri patrati de teren intravilan cu o valoare de impozitare de 5.000 dolari, dobanditi acum opt ani, Ursache mai detine un apartament de 76 mp de 30.000 dolari (valoare de impozitare) si o casa de 320 mp, care are o valoare de impozitare de 320.000 dolari.

La capitolul masini, presedintele AVAS sta mult mai bine chiar si decat primul-ministru, deoarece are cinci autoturisme de diferite marci: un Mercedes 260 E, un alt Mercedes 270 de anul trecut, un Ford Mondeo, un Jeep Grand Cherokee si, cea mai noua achizitie, un Huyndai cumparat cu banii jos.

In ce priveste conturile bancare, presedintele AVAS a declarat ca are aproape un miliard lei la diverse banci din Romania, dar si creante de 15.000 euro. Daca, in declaratia de avere de anul trecut, Ursache afirma ca desfasoara alte activitati care ii aduc venituri mai mari de 10.

000 euro/anual si ca a primit cadouri cu o valoare mai mare de 300 euro fiecare, in noua declaratie nu mai regasim nici una dintre aceste mentiuni. Si vicepresedintii AVAS stau destul de bine financiar, declaratiile de avere aratand clar ca o mare parte din ceea ce detin in prezent a fost "acumulat" din 2001 incoace, de cand lucreaza la Privatizare.

Roxana Bichel, fosta consiliera a lui Musetescu si administrator al firmei Danei Nastase, avansata de curand vicepresedinte, are 11.000 metri patrati de teren agricol, un apartament de aproape 100 mp care are o valoare de impozitare de peste 800 milioane lei si "un apartament" de vacanta dobandit in 2003, cu o valoare similara.

La capitolul masini, Roxana Bichel are un Volkswagen Transporter din 1989, dar si un Kia si un Hyundai cumparate anul trecut si anul acesta. Acestora li se adauga tablouri, bijuterii, icoane, covoare, mobila, decoratiuni - toate incluse in declaratia de avere.

Roxana Bichel este actionara la doua societati comerciale, Gerovital Cosmetics si ALPROM Slatina, membru in Comitetul Municipal al ACR si in consiliile de administratie la Tarom si IPROLAM Bucuresti. Un alt vicepresedinte "cu stare" este Victor Dumitriu, care a detinut aceasta functie si pe vremea lui Musetescu.

Acesta are doua apartamente in valoare de 4,8 miliarde lei, unul cumparat in 2003, 300.000 dolari in banci din Romania si ceva actiuni la Intrarom. Totodata, este membru in Comitetul interministerial al Eximbank, unde a si lucrat inainte de APAPS.

Cristiana Radu, al treilea vicepresedinte al AVAS care provine din structurile fostei APAPS, are doar un apartament si o masina cumparata acum doi ani, insa este membra in comisia de privatizare a CEC si in Consiliul de Administratie al World Trade Center. Cristiana Radu are si o indeletnicire oarecum inedita in randul colegilor sai: membru in echipa tehnica de campanie a PSD.