Pe cind facea parte din formatia Trinity, solista acuzata in prezent de consum de cocaina ii indemna pe tineri sa nu devina “dependenti”. Si pentru asta era platita din bani publici, oferiti cu generozitate de Ministerul Sanatatii!

In anii trecuti, Guvernul a platit onorarii uriase unor formatii ori solisti pentru a cinta in diverse concerte antidrog. Efectul a fost apropiat de zero, insa banii s-au dus. Turneul incredintat controversatului om de afaceri Costel Bobic i-a avut ca principali beneficiari pe Cristiana Raduta, 3rei Sud-Est si Animal X.

O parte din “cascavalul” guvernamental a ajuns insa si la Ileana Lazariuc, in prezent cercetata pentru consum de droguri! (Anca Nicoleanu)

In anul 1999, Trinity, trupa din care facea parte si Ileana Lazariuc, a fost angajata pentru o campanie antidrog. Contractul a fost intermediat de agentia de publicitate Focus. Alaturi de colegele ei, Rocsana Marcu (care a facut parte din varianta initiala a trupei) si Andreea, Ileana a lansat cintecul “Independent”.

In el, fetele indemnau tinerii sa nu apeleze la droguri pentru a ajunge in Paradis.

Trinity a avut o existenta scurta pe piata muzicala romaneasca. Rocsana a fost prima care a renuntat la grup. A urmat-o Andreea, o data cu decesul mamei sale. Ulterior, s-a recasatorit cu un barbat care, conform unor informatii, a avut probleme cu legea. Treimea din Trinity a plecat in Canada. Locul Rocsanei a fost ocupat de Lili Sandu, actuala iubita a fotbalistului Bogdan Stelea.

Ileana si Lili au continuat o vreme - scurta, ce-i drept - sa cinte sub numele cu care s-au lansat. Si s-au imprietenit la catarama, petrecind mare parte din timp impreuna. Pentru amindoua, viata personala a fost insa mai importanta decit cea muzicala. De aceea au si renuntat atit de repede la scena. Amindoua au avut o simpatie aparte pentru fotbalisti.

Ileana a trait o poveste de dragoste cu Vlad Munteanu. Dupa despartire, fiica interpretei de muzica usoara Anastasia Lazariuc a devenit iubita lui Ion Ion, fiul magnatului Tiriac. Pentru Lili, a facut o pasiune Bogdan Stelea, care era insurat la acea vreme. Intre timp, fotbalistul a divortat si cei doi sint impreuna.

De la destramarea grupului, Ileana a continuat o cariera in modeling, a fost solicitata pentru numeroase pictoriale si reclame publicitare. Despre Lili Sandu, fosta componenta a “Scolii Vedetelor”, se zice ca isi pregateste o revenire pe piata muzicala, dorindu-si o cariera solo.

Ieri, Ileana Lazariuc si Lili Sandu nu au putut fi contactate telefonic, neraspunzind apelurilor.

Melodia antidrog cintata de Trinity

Independent

Fii independent, vino si danseaza

Fii independent, toata lumea se distreaza.

Independent, independent

Fii independent, nu fi dependent

Vino cu noi, distractia e in toi.

Fii independent, nu fi dependent

Vino cu noi, distractia e in toi.

Nu incerca sa zbori

Distreaza-te acum cu noi

Totul e doar un vis

Nu incerca sa ajungi in Paradis.

Refren:

Vrei sa te distrezi, vino sa dansezi...

Independent, independent...

Ministerul Sanatatii: “Nu mai avem arhiva de atunci!”

Ministerul Sanatatii (MS) nu a putut confirma ieri informatia privind participarea Ilenei Lazariuc la un concert antidrog platit de guvern, pe motiv ca au trecut prea multi ani de atunci.

Cel care se ocupa acum de medicina preventiva la MS, Alexandru Rafila, ne-a spus ca nu are cum sa verifice datele despre actiunea din anii 1999-2000.

“Cei care au parasit ministerul in 2000 nu ne-au lasat noua, celor nou-veniti, nici o arhiva”, sustine, stupefiant, Rafila. (Simona Popa)

“S-a intimplat prin 1999-2000...”

Teddy Dumitrescu, de la Agentia Focus, se afla ieri in strainatate si nu ne-a putut furniza prea multe amanunte: “S-a intimplat prin 1999- 2000. Trebuie sa caut in dosarele de la birou. Cred ca este vorba despre un proiect social al Ministerului Sanatatii, dintr-acelea finantate o treime de un ONG, o treime de nu stiu mai cine, o treime... Oricum, trebuie verificat”, ne-a spus acesta.

Trinity s-a infiintat special pentru proiectul antidrog

Varianta de debut a trupei Trinity o includea pe Rocsana Marcu, vedeta Prima TV, cea care ulterior a parasit grupul pentru un altul, Ho-Ra. O data cu plecarea ei, locul vacant a fost ocupat de Lili Sandu.

De la Rocsana am aflat ca, de fapt, Trinity s-a infiintat special pentru aceasta campanie antidrog, initiata de Ministerul Sanatatii: “Radu Fornea este cel care a format trupa, in 1999, special pentru acest proiect. Cred ca era pentru Ministerul Sanatatii. Am facut atunci o piesa, “Fii independent”, care beneficia si de un videoclip.

Am facut si multe spoturi pentru promovarea acestei campanii, care au fost difuzate, cam trei luni de zile, pe aproape toate posturile de televiziune si a existat si o lansare a campaniei”.

Chestorul antidrog, coleg cu un “baron” al drogurilor

Pavel Abraham, presedintele ANA, a facut parte din Centrul National Antidrog, la fel ca si Bahnari Valeriu

Simpozioane, concerte antidrog, concursuri, programe de consiliere - acestea ar fi principalele directii de actiune ale Agentiei Nationale Antidrog (ANA). Agentia incearca sa convinga de faptul ca se implica in prevenirea si combaterea traficului si consumului de droguri in Romania.

Situatia dezastruoasa din lupta antidrog a fost motivata de seful ANA, chestorul principal Pavel Abraham, prin insuficienta fondurilor. Anul trecut, pentru doar sase luni, ANA a gestionat de la bugetul de stat 300.

000 de euro, in conditiile in care fondurile pentru structurile specializate ale politiei (Directia si Brigada Antidrog), care lucreaza cu ofiteri acoperiti si anihileaza retele periculoase de traficanti, sint mult mai mici. (Alina Grigore, Christian Levant)

In 2004, bugetul ANA a fost diminuat: de la 300.000 de euro pe sase luni la 300.000 de euro pe an. Dar conducerea institutiei a gasit solutia salvatoare: in baza unui raport de evaluare (privind noi angajari de personal si deschiderea unor centre terapeutice), a facut o propunere de suplimentare a bugetului cu o suma fabuloasa, cuprinsa intre 79 si 90 de milioane de euro.

“S-a discutat in CSAT si s-a aprobat programul, raportul de evaluare fiind inaintat guvernului”, ne-a declarat ieri Pavel Abraham.

Deocamdata, reteaua de lupta antidrog functioneaza numai la nivel central, “din lipsa de fonduri”, dupa cum a explicat presedintele ANA. Chiar si numai in Bucuresti, centrele medicale de consiliere si asistenta pentru toxicomani au la dispozitie doar 73 de specialisti, a explicat chestorul Abraham.

Potrivit studiului ANA prezentat recent de acesta, “unu la suta din populatia Capitalei se drogheaza cu heroina”. “Multi ani am subestimat proliferarea traficului si consumului de droguri”, a declarat presedintele ANA, care a anuntat oficial ca, in Capitala, ar fi 24.000 de consumatori de heroina, majoritatea tineri de pina la 25 de ani.

Datele studiului sint insa puse la indoiala de ofiterii specialisti, care sustin ca in Bucuresti s-ar afla doar citeva mii de toxicomani.

Cel care este pus sa coordoneze, la nivel national, prevenirea si combaterea flagelului drogurilor, Pavel Abraham, l-a avut ca partener, intr-o asociatie, pe un temut traficant de heroina, Bahnari Valeriu. Asociatia se numeste Centrul International Antidrog (International Drug Enforcement Centre).

Lider al unei retele internationale de trafic cu narcotice, anihilata anul trecut de politistii Antidrog, basarabeanul Bahnari Valeriu a introdus si scos din Romania peste doua tone de heroina. In trecut, Abraham a detinut functii importante in Ministerul de Interne: sef al Cercetarilor penale, sef al IGP, secretar de stat.