Elena Erbasu a dus, ieri, anchetatorilor care instrumenteaza cazul sotului sau, o a doua scrisoare de adio ce ar fi fost scrisa de sotul ei Mihail Erbasu, inainte de a muri. Alexandru Erbasu, fiul cel mic al lui omului de afaceri, ne-a declarat ca, intr-adevar, mama lui a gasit o scrisoare: “Este adevarat, mama a dus o a doua scrisoare la Procuratura. Nu va pot spune ce scria in ea.

Intrebati procurorii!”.

Anchetatorii au confirmat si ei existenta celui de a-l doilea bilet scris de Erbasu, se pare, in jurul orei 03.30. In bilet se repeta afirmatiile din celalalt, cum ca este vointa lui si numai a lui sa se sinucida. Noul bilet de adio este redactat pe doua pagini, fata-verso. Anchetatorii ne-au explicat ca in noua scrisoare de adio se confirma afirmatiile din prima, cu mai multa claritate insa.

“Asta e vointa mea si sint convins ca e mai bine pentru voi (...). Cei care m-au determinat pe mine sa fac acest lucru sper sa va lase in pace pe voi. Nuti, sa ai grija de nepotele... Sa fiti uniti in acest sens (...). Am luat hotarirea de a renunta la viata cu convingerea ca voi veti trai mai bine in continuare”, asta ar fi scris Erbasu, potrivit anchetatorilor.

Nici procurorii si nici politistii nu-si explica de ce familia a ascuns pina in prezent aceasta a doua scrisoare.

Familia Erbasu la Parchet

Membrii familiei Erbasu au fost audiati ieri, in calitate de martori, la Parchetul General de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie. Dupa o discutie care a durat mai multe ore, primul care a parasit Parchetul a fost fiul cel mare, Cristian. Potrivit unor surse din rindul anchetatorilor, Cristian este ultima persoana care a fost sunata de pe telefonul mobil de catre Mihail Erbasu.

La putin timp dupa aceea a iesit si Elena Erbasu, care a declarat reprezentantilor presei ca ea a rupt scrisoarea lasata de sotul sau, fara a explica de ce a facut acest gest. Fiul cel mic, Alexandru, a iesit cu o jumatate de ora mai tirziu de la audieri, declarind ca nu se poate pronunta daca este vorba de crima sau de sinucidere in cazul tatalui sau.

“Am relatat detalii privind ultimele zile din viata sa. Am mai spus ca, in momentul in care am vorbit cu el ultima data la telefon, duminica, nu am observat nimic deosebit in comportamentul sau”, a explicat Alexandru Erbasu.

Simularea decesului la vila Erbasu

Astazi, la vila de la Snagov a lui Mihail Erbasu, are loc un experiment judiciar complex, prin care se incearca sa se stabileasca modul de producere a tuturor urmelor gasite la locul mortii.

In cadrul acestui experiment se va folosi un manechin special pregatit in acest scop, fiind luate in calcul greutatea corpului, inaltimea de la care a cazut, pozitia din care a cazut si pozitia in care a atins fundul piscinei.

Inspectorii Autoritatii Nationale de Control au inceput de ieri o actiune de control la firmele care apartin holdingului Erbasu. Operatiunea, demarata la solicitarea procurorilor, incearca sa stabileasca daca decesul lui Mihail Erbasu ar fi putut avea legatura cu activitatea societatii.