Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, a declarat luni ca intentia UEFA de a impune reducerea numarului de echipe in ligile europene este laudabila, dar irealizabila si a precizat ca Divizia A va ramane in continuare la sistemul cu 16 echipe.

Cotidianul spaniol "As" a anuntat ca UEFA intentioneaza sa ceara federatiilor si ligilor profesioniste de fotbal din tarile Europei ca in campionatele interne sa evolueze cate 16 echipe.

Responsabilii UEFA au ajuns la concluzia ca reprezentativele Spaniei, Italiei, Angliei, Germaniei si Frantei au fost eliminate de la Euro 2004 din cauza oboselii fotbalistilor si considera ca un sistem competitional cu 16 echipe ar fi mai putin solicitant pentru jucatori.

"Este bine ce vrea UEFA sa faca propunand tuturor ligilor din Europa sa ramana sau sa treaca la un sistem cu 16 echipe, dar nu cred ca va reusi. Vedeti-va de treaba, nu oboseala este principalul motiv pentru care marile puteri au parasit Campionatul European. Acestea sunt lucruri umflate cu pompa.

In campionatul italian, 60 la suta din jucatori sunt veniti de pe alte meleaguri si majoritatea sunt titulari in echipele lor nationale. Oricum, nu se pune problema ca Divizia A sa treaca la un sistem cu 18 echipe. Acea propunere facuta in Adunarea Generala a Federatiei Romane de Fotbal a fost menita sa-i ameteasca pe presedinti, pentru a se putea lua comisiile de la LPF.

Campionatul nostru va ramane in continuare cu 16 formatii", a comentat Dragomir.

Presedintele LPF a precizat ca reprezentativa Romaniei nu trebuie sa se sperie de echipa Cehiei in preliminariile CM 2006. "Olandezii si cehii sunt buni. Desi Cehia este acum pe val, cred ca de Olanda trebuie sa ne temem mai mult. Cehia nu o va tine asa incontinuu. Toate marile echipe au un varf de forma si de performanta, iar dupa aceea cad. Asa se va intampla cu Cehia.

Avem si noi sanse mari in disputele cu ei", a spus Dragomir.