Desi nu a ajuns inca pe piata romaneasca, frigiderul cu Internet are in partea de sus un calculator special conceput si se vinde la un pret de 6000 de Lire Sterline (aproximativ 10.000 USD).

Accesat prin intermediul unui ecran LCD-Touch Screen (Liquid Cristal Display) de 15 inci, care preia comenzile prin simpla atingere, computerul integrat in frigider nu este cu nimic mai prejos fata de un computer obisnuit.

Acesta permite vizionarea programelor TV, ascultarea posturilor de radio, dar poate fi conectat si la un video sau la un DVD player pentru a putea rula casetele video sau DVD-urile preferate. Pot fi ascultate melodii in format mp3 luate de pe Internet, iar prin intermediul unei camere digitale instalata deasupra ecranului se pot face fotografii.

Daca pana acum se lasau pe frigider biletelele cu mesaje catre membrii familiei, acum, computerul de pe usa frigiderului poate sa inregistreze si sa redea mesaje filmate, poate tine un jurnal, o videoconferinta cu seful si poate face in general cam tot ce face un calculator. Functia de „Management al alimentelor“ vine cu sfaturi pentru o depozitare mai eficienta a mancarii.

Cartea de bucate preinstalata si baza de date special conceputa ofera informatii utile despre nutritie. Frigiderul isi da singur diagnostice privitoare la mici defectiuni, le afiseaza pe ecran si le raporteaza prin Internet la centrul de service al producatorului.

Un soft special se constituie intr-o „harta“ a alimentelor aflate in interior, care poate fi foarte utila atunci cand trebuie facuta o noua lista de cumparaturi. In cazul in care un aliment sta prea mult intr-un anumit sertar, pe ecranul de pe usa apare un semnal de alarma si o trimitere spre locul in care se afla alimentul stricat.

Cum atat harta, cat si functia de alarmare sunt disponibile pe baza unor date ce trebuie introduse de utilizator, pentru o evidenta mai simpla a produselor din frigider ar fi foarte utila integrarea unui cititor de coduri de bare. Pana in prezent insa, la un astfel de frigider se poate conecta oricand o camera de luat vederi care sa supravegheze copiii, in timp ce mamele sunt ocupate cu gatitul.

In timp ce capacitatile calculatorului nu sunt chiar de invidiat, frigiderul este astfel conceput incat nu scoate nici un sunet si functioneaza doar cu jumatate din energia consumata de un frigider obisnuit. Posesorul unui astfel de frigider isi va impresiona prietenii si se va afirma ca fiind o persoana cu atat de multi bani, incat nu-i mai pasa pe ce da 10.000 USD.