Pe linga faptul ca minireportajele sint facute cu migala (5 minute par 20), este minunata aceasta lume vesela si optimista a pustilor care viseaza la marile arene ale lumii. E un fel de “manifest fotbalist al pustilor din Romania” care iti face seara buna. Cum se vad adultii la televizor? Tristi, ipocriti, cinici, perversi, lasi, fara vlaga, umiliti sau puternici si nesimtiti.

Adultii se pling tot timpul de ceva, incearca sa sape pe cineva sau incearca sa se faca de ris singuri. Apar la TV prea putine atitudini si sentimente nefiltrate de camerele de luat vederi. Copiii care se zbat sa ii arate ce stiu lui Jenei sau lui Ganea sint minati de un optimism molipsitor si de o dorinta pura de a invinge.

Acest teritoriu al micilor fotbalisti este unul al pustilor “cu vina in ei”, al copiilor care vin din cele mai diferite medii si sint pusi pe fapte mari. Unii (se vede din felul in care vorbesc, le poti ghici statutul dupa fizionomie, dupa freza, chiar dupa haine) provin din familii sarace sau cu probleme, dar pe teren au un singur lucru de demonstrat.

Cel mai sincer si mai frumos lucru pe care il poti vedea zilele astea la TV.

Mare privilegiu, mare realizare: Gheorghe a reusit s-o aduca pe Evora la el in emisiune. Problema a fost insa alta - nu a vorbit nimic cu ea. Intrebarile exasperante (gen: Puteti fara muzica? De ce cintati? si altele la fel de heideggeriene) au abundat. N-am aflat nimic despre celebra cintareata, nimic despre biografia ei, nimic concret.

Gheorghe se incurca in patetisme si filozofii inalte, incercind sa-si demonstreze inteligenta, in timp ce statea de vorba cu o femeie extrem de simpla si cu raspunsuri de mare bun-simt la indemina. Evora n-a avut cu cine.