BERILA, GORILA SI GEORGE VINTILA

Egoismul este temelia vietii, eroul principal al dramei lui Camil Petrescu „Jocul Ielelor“ este Adrian Copilu’ Minune, iar Harap Alb pare sa aiba alti prieteni decat cei deja cunoscuti. Daca de Setila au auzit toti cei care l-au citit pe Ion Creanga, un elev a venit cu o varianta modernizata, in care avem de-a face cu Berila, Gorila si George Vintila.

Profesorii au mai aflat ca Vitoria Lipan era amanta lui Costache Giurgiuveanu, poezia „Plumb“ este o elegie, Vasile Alecsandri este creatorul castelului romanesc, Eminescu a scris „Malul Siretului“, iar Moromete plecase in excursie sa vanda cerealele...

MESTERUL MANOLE O CURTA PE COANA CHIRITA

La intrebarea „Cine era Vidra?“, raspunsul a venit prompt: „Un animal subacvatic!“ Vorbind despre romanul „Ion“, profesorul examinator: „Ia spune-mi ce au facut Ion si fata aceea...“. Iar elevul, probabil rusinat: „... pai, cred ca se jucau, faceau prostii...“.

La o intrebare-capcana, un raspuns pe masura: „Unde s-au intalnit Mesterul Manole si Coana Chirita?!?“, „... cred ca prin Bucuresti, langa un lac dintr-un parc...“. Nici Caragiale nu scapa cu operele nemodificate: „Care-i treaba cu scrisoarea? Cine-o pierde?“, „Zoe!“, „Zoe si mai cum?“, „Zoe Tipatescu.

“ La fel si Slavici: „Ce spune soacra lui Ghita inainte ca acesta sa ia in arenda Moara cu noroc?“, „Banii n-aduc fericirea!“