Politistii de la Serviciul Economic Iasi, coordonati de magistratii Serviciului Teritorial Anticoruptie Iasi din cadrul PNA, au reusit arestarea directorului societatii Centrale Electrotermice Iasi, Ion Mihai.

Dupa un filaj de aproape un an, impotriva lui Ion Mihai s-au adunat probe pentru infractiunile de luare de mita, fals in inscrisuri sub semnatura privata si trei fapte de instigare la marturie mincinoasa, toate aflate in concurs real.

O data cu directorul iesean, in acelasi dosar a mai fost arestat Ioan Blidar, reprezentantul unei firme cu sediul in Oradea, sub aspectul savarsirii infractiunilor de dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata, de asemenea fapte aflate in concurs real.

Rechizitoriul intocmit de procurori arata ca Ion Mihai a primit un Land Rover de la Ioan Blidar pentru a-i inlesni acestuia contracte de aprovizionare a CET cu combustibil pentru iarna 2002-2003. Masina, nou-nouta, a fost achizitionata din Germania contra unei sume de 35.000 de marci, la care s-au adaugat si taxele vamale.

Ca sa ascunda mita, cei doi afaceristi au incercat sa piarda urma jeepului in acte, executand o vanzare fictiva a acestuia unui cetatean din Bucuresti, contra sumei de 15.000 USD. Numai ca Land Rover-ul i-a fost adus lui Ion Mihai de la Oradea chiar de soferul sau, angajat pe bani publici la CET Iasi.

Procurorii ieseni continua cercetarile impotriva lui Ion Mihai, care detine o vila superba intr-un cartier rezidential al Iasiului, precum si multe alte proprietati pe numele sau sau al unor rude prin alianta. Strans cu usa de anchetatori, Ion Mihai a incercat sa-i faca pe trei martori sa declare mincinos si sa recunoasca vanzarea jeepului.

"Inculpatul a incercat sa ÇspeleÈ urma masinii incheind o minuta antedatata din care rezulta ca autoturismul ar fi fost cumparat la pretul de 15.000 USD, fixand si rate ulterioare de plata", a precizat unul dintre anchetatori.

Magistratii ieseni se tem ca Ion Mihai va fi eliberat foarte repede de judecatori, avand in vedere influenta sa in PSD si razboiul total care se poarta la Iasi intre procurori si judecatori.